Last ned QuickTime 6

Nå legger Apple ut en oppdatering av multimediaspilleren QuickTime. QT 6 Public Preview støtter MPEG-4, lydformatet AAC og JPEG 2000, dessuten kan du hente annet Mac-snadder med det samme du er ute og surfer.

Apple trekker nå presenningen av nyeste versjon av multimediespilleren QuickTime. QuickTime 6 kan spille av MPEG-4 innhold, altså filer med endelsen .mp4. Spilleren kan lastes ned gratis fra selskapets nettsted, og leveres for både klassisk MacOS, OS X og Windows.

Samtidig viser selskapet frem en offentlig forsmak på QuickTime Broadcaster, som spiller inn og koder innhold i MPEG-4, for live streaming på Internett.

Les også:

Ifølge Internet News skal Apple ha kuttet ned buffer-forsinkelser til et minimum, slik at en kan spole eller flytte seg frem og tilbake i en streamingvideo og få se spesifikke seksjoner uten å vente.


Og QT6 for Mac OS X støtter JPEG 2000-standarden, som gir mye bedre kvalitet på stillbildene enn den forrige utgaven av JPEG-komprimeringen.

Lanseringen betyr også at Apple kan tilby en komplett, ferdig løsning for Internett-streaming på MPEG-4. Om du plugger et FireWire-kamera inn i din QT Broadcaster-utstyrte maskin, kan du sende MPEG-4-innhold ut til alle som har ISO-sertifiserte MPEG-4-spillere.

QuickTime 6 spiller også av AAC, eller Advanced Audio Coding. Dette er standard-lydformatet for MPEG-4, og skal være mye bedre enn MP3, både i kvalitet og filstørrelse.

Tidligere denne uken kom Microsoft med oppdateringer til Office-pakken for OS X. Dessuten lanserte de Microsoft Messenger for plattformen, slik at alle de som ikke bruker JabberFox skal kunne kommunisere med sine venner.

Les mer, eller last ned QT 6 eller QT Broadcaster via Apples nettsted.

Til toppen