FORBRUKERTEKNOLOGI

Lego og Universal lanserer «Tiktok» for barn

Lego kaster seg på utvidet virkelighet nok en gang med Vidiyo, som best kan beskrives som en Tiktok-variant beregnet på barn fra sju til ti år.

Slik kan det se ut når barna spiller inn musikkvideo med Vidiyo.
Slik kan det se ut når barna spiller inn musikkvideo med Vidiyo.
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
26. jan. 2021 - 20:27

I Vidiyo-appen kan barn spille inn og redigere sine egne musikkvideoer til musikk lisensiert fra Universal Music. Ved å skanne spesielle brikker fra de tilhørende legosettene, kan man låse opp forskjellige spesialeffekter til musikkvideoene.

Legosettene har vanlige minifigurer.

Er du Lego-fan, vet du at det ikke er første gang Lego tester utvidet virkelighet. For noen år siden slapp produsenten flere sett der spøkelser og gjenferd ble synlig i lego-settene dersom du brukte den medfølgende appen.

Lover en trygg opplevelse

Lego lover en trygg opplevelse for barna.

– Vidiyo er en trygg og sikker lekeopplevelse som krever aktivt samtykke fra foreldrene. Barna er anonyme på plattformen, og eksterne moderatorer sjekker alt innhold før det lastes opp til en app-feed. Hvis en video inneholder personlig identifiserbar informasjon, som for eksempel barn som danser i en video, kan den ikke deles og vises av andre, skriver Universal i en pressemelding.

Slik fungerer Lego Vidiyo:

  • Barna velger blant mange låter fra et utvalg av artister i appen. Her finner de både låter som topper listene akkurat nå, samt kjente klassikere.
  • Så setter de sammen bandet sitt fra en samling nye, fysiske minifigurer. De kan tilpasse minifigurene slik de vil, før de «vekker dem til live» i forskjellige formater ved hjelp av AR-teknologi i Vidiyo-appen.
  • Deretter plukker de ut spesialeffekter, beatbits, og plasserer dem på scenen for skanning. Beatbits er dekorerte Lego-elementer i 2 x 2-format. Når de skannes, låser de opp digitale effekter som gjør det mulig å styre alt fra video- og musikkstil til sceneeffekter.
  • Lego Vidiyo musikkvideoer kan spilles inn overalt. På få sekunder er settingen skannet, og nedtellingen til selve innspillingen starter.
  • Ved å trykke på ønskede beatbits i appen kan barna sette sammen dansetrinn og lyd- og videoeffekter til en 60 sekunder lang innspilling, som de deretter kan korte ned til delbare klipp på 5, 10, 15 eller 20 sekunder.
  • Disse klippene kan lastes opp til app-feeden. Før de publiseres, sjekkes de av moderatorer. Innhold som gjør det mulig å identifisere personer, for eksempel hvis det er barn med i videoen, blir ikke publisert i app-feeden, men kan i stedet lagres lokalt i appen, slik at barna kan vise klippene til venner og familiemedlemmer.
Datamaskin av Lego? Javisst, hvilken tenkte du på?
Les også

Utrolige Lego Technic-maskiner

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.