Lenovo blør mer penger

Går på sin tredje strake smell.

Lenovo blør mer penger

Går på sin tredje strake smell.

Kinesiske Lenovo, verdens fjerde største pc-leverandør, fortsetter å tape penger.

Selskapet går nå på sitt tredje strake kvartal med røde tall. Det viser regnskapet som ble lagt frem i dag.

Nettotapet på 16 millioner dollar for første kvartal i regnskapsåret 2009-2010 var likevel bedre enn det analytikerne hadde forventet.

Lenovo legger hoveddelen av skylden for de svake resultatene på et kraftig fall i omsetningen. I perioden har selskapet solgt produkter for 3,5 milliarder dollar, ned vel 18 prosent fra i fjor.

Før finanskrisen satte inn, og på samme tid i fjor (april-juni) tjente selskapet 110 millioner dollar.

Faktisk leverte Lenovo 1,1 prosent flere datamaskiner enn på samme tid i fjor, mens bransjen totalt solgte 3,3 færre enheter. Likevel uteblir fortjenesten.

- Den kraftige konkurransen har ført til at snittprisen har falt med 20 prosent, opplyser finansdirektør Wong Wai Ming i en uttalelse til pressen.

Lenovo-sjef Yang Yuanqing regner ikke med at selskapet kan forvente at de økonomiske nedgangstidene er over med det første.

- Den globale krisa vil fortsatt ha en betydelig påvirkning på våre kjernekunder, sier Yang ifølge nyhetsbyrået AP.

Toppsjefen fortalte videre at Lenovo nå råder over en global pc-markedsandel på 8,6 prosent. Det er opp 0,4 prosent og det høyeste nivået siden selskapet tok over IBMs pc-divisjon i 2005.

Selskapet forventer å spare inn 300 millioner dollar årlig ved å kutte kostnader i en restruktureringsfase som er tidligere kunngjort.

    Les også:

Til toppen