FORBRUKERTEKNOLOGI

Lenovo kan slå et slag for «Microsoft-frie» pc-er

IBM trenger en partner i sin kampanje for en gratisklient basert på Linux og Lotus.

7. aug. 2008 - 11:39

IBM har lenge arbeidet for å gjøre «Microsoft-frie» pc-er til et hensiktsmessig alternativ for private og bedrifter. I vinter lanserte IBM gratispakken «Open Collaboration Client Solution», bestående av Lotus-produktene Notes, Symphony og Sametime. Symphony er i hovedsak en tillempning av et annet gratis alternativ, OpenOffice.org.

    Les også:

På konferansen LinuxWorld i San Francisco denne uken har IBM trappet opp sine bestrebelser for «Microsoft-frie» pc-er ved å inngå avtaler med tre store Linux-distributører: Canonical (Ubuntu), Novell (Suse) og Red Hat. Avtalene går ut på at klient-pakkene fra disse distributørene også skal omfatte IBMs Open Collaboration Client. Canonical bekrefter at de vil komme i gang med sin distribusjon av IBM-pakken innen et par uker.

Det som mangler, er støtte fra en PC-leverandør.

Uavhengig av hverandre, melder både Information Week og ITPro fra LinuxWorld at det skal være samtaler på gang mellom IBM og den kinesiske leverandøren Lenovo om å markedsføre PC-er med både Linux og IBM-pakken forhåndsinstallert, for både bedrifter og private.

Med 7,8 prosent andel av det globale PC-markedet, og et godt grep om sitt raskt ekspanderende hjemmemarked, kan Lenovo bety et viktig sprang for IBM-pakken. I bedriftsmarkedet kan framstøtet tenkes å vinne fram hos dem som nøler med å oppgradere til Vista, og følgelig kan være mottakelig for et alternativ som samtidig innebærer at man helt slipper lisensutgifter til Microsoft.

Verken Lenovo eller IBM kommenterer opplysningene. IBM nøyer seg med å si at det ikke ville være unaturlig å få en PC-leverandør med på den «Microsoft-frie» kampanjen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.