Lenovo lanserer servere for små bedrifter

Fem ulike «ThinkServer»-modeller differensieres på programvare og tjenester.

Lenovo lanserer servere for små bedrifter
Lenovo ThinkServer TD100 Bilde:

Den kinesiske produsenten Lenovo har lenge solgt servere på hjemmemarkedet. I dag tar de neste skritt, og lanserer fem ulike servere, hvorav to rackmodeller. Serverne er døpt ThinkServer – tenk på de bærbare pc-ene i ThinkPad-familien – og er beregnet på små og mellomstore bedrifter.

De tre oppgavene Lenovo framhever for disse serverne er å styre internettilgang, konsolidere data for sikkerhetskopiering, og tilby nettsikkerhet for klient-pc-er. Disse oppgavene kommer i tillegg til standardoppgaver som e-post, fil og print, lagring og webserver.

Serverne tilbys på to ulike ytelsesnivåer: Et tårn og en rackmodell – henholdsvis TS100 og RS110 – beregnet på små bedrifter, og to tårn og en rackmodell – henholdsvis TD100, TD100X og RD120 – beregnet på mer krevende oppgaver, det vil si grunnfunksjoner i mellomstore bedrifter. De kraftigste modellene skal egne seg for virtualisering og databaser.

Til den enkleste rackserveren, RS110, kan man velge mellom ulike typer Intel-prosessorer, som Celeron, Pentium Dual, Core 2 Duo/Quad og Xeon 3000. 8 GB minne er standard. Den største rackserveren, RD120, har Xeon 3000 eller 5000-prosessor, og 48 GB minne. Begge kan leveres med nærmest valgfritt lagring.

De to kraftigste tårnmodellene er utrustet tilsvarende den kraftigste rackmodellen, bortsett fra at de kan leveres med 32 GB minne. Den svakeste prosessoren som tilbys på den rimeligste tårnmodellen, TS100, er verken Celeron eller Pentium, men Core 2 Duo.

Lenovo ThinkServer TD100
Lenovo ThinkServer TD100
Lenovo ThinkServer RS110.
Lenovo ThinkServer RS110.

Lenovo tilbyr mer enn bare jern. De mener SMB-markedet krever at leverandørene utfyller maskineriet med tjenester, garantier og løsninger tilpasset brukermiljøer som ikke kan eller vil disponere ressurser på å «sitte barnevakt».

Erfaringsmessig er de første tre månedene kritisk for en ny server. Det er da kunden trenger mest støtte. Lenovo tilbyr derfor en tjeneste de kaller ThinkPlus Priority Support. Den går ut på døgnet rundt telefonsupport for maskin- og programvare, samt garantert besøk seinest påfølgende arbeidsdag. Lenovo tar på seg å installere all programvare, og tilby brukerstøtte.

På nivået over dette, er det en pakke kalt ThinkPlus Productivity. Den utvider Priority Support med all installasjon av maskinvare, samt online-opplæring.

Blant mer generelle tjenester som tilbys over lengre tid, er tjenester rundt opplæring, sikkerhetskopiering og gjenoppretting.

Tjenestene utfylles av tre typer programvare som er standard på alle Lenovos servere: EasyStartup for når systemet skal settes opp for første gang, EasyUpdate for å sikre at drivere og systemvare oppdateres i tråd med tilbudet, og EasyManage for drift og overvåking. EasyManage er utviklet i samarbeid med LanDesk.

ThinkServer-modellene vil kunne leveres fra 30. september. Prisnivået starter på rundt 800 dollar, tilsvarende nærmere 5000 kroner.

    Les også: