FORBRUKERTEKNOLOGI

Lenovo med ARM-prosessor i ny bærbar

Presenterte verdens første smartbook med Snapdragon.

Lenovo Skylight
Lenovo Skylight Bilde: Lenovo
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. jan. 2010 - 13:26

Lenovo kunngjorde i dag at selskapet er først med å introdusere en smartbook med Qualcomms kraftige Snapdragon-prosessor. Smartbooks er en betegnelse som brukes om mini-bærbare pc-er med ARM-basert prosessor i stedet for en x86-prosessor, slik blant annet Intel Atom er.

Maskinen Lenovo nå har introdusert, kalles Skylight og skal kombinere viktige egenskaper fra både smartmobiler og netbooks i én og samme enhet.

Det går ikke klart fram noe sted hva slags operativsystem maskinen har, men i likhet med Googles ChromeOS er det kun ment for kjøring av webapplikasjoner og webgadgets. Noen fullversjon av Windows er utelukket, siden disse ikke støtter ARM-arkitekturen.

Lenovo Skylight
Lenovo Skylight Bilde: Lenovo

I tillegg til Snapdragon-prosessoren som er klokket til 1 GHz, er Skylight utstyrt med 20 gigabyte flashminne, to gigabyte nettskybasert lagringsplass, WLAN og 3G-støtte. Den skal også leveres med en integrert USB minnepinne. Batterikapasiteten skal være tilstrekkelig for ti timers aktiv bruk.

Maskinen veier under 900 gram og er utstyrt med en HD-skjerm på 10 tommer.

Lenovo kommer til å lansere Skylight i USA i april og i Kina og Europa noe senere i år. I USA vil maskinen også selges sammen med mobilt bredbånd fra AT&T. Prisen i USA starter på 499 dollar.

Det webgadget-orienterte brukergrensesnittet til Lenovo Skylight.
Det webgadget-orienterte brukergrensesnittet til Lenovo Skylight. Bilde: Lenovo

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.