RESULTATERFINANS

Lenovo nå nummer en i Norge

Gjør det veldig godt på PC-markedet.

Lenovo holder sitt grep om PC-markedet og gjør det bra i smartmobil-verdenen.
Lenovo holder sitt grep om PC-markedet og gjør det bra i smartmobil-verdenen. Bilde: Thomas Marynowski
22. mai 2015 - 14:48

Til tross for generelt dalende PC-salg vokser Lenovo merkbart i Norge. Basert på selskapets nyeste tall (som omfatter både fjerde kvartal 2014 og hele fjoråret) har den kinesiske produsenten nå for første gang blitt nummer en i Norge. Markedsandelen er nå på 26,3 prosent. 

Samtidig skryter selskapet av at de er nummer en i forbrukermarkedet, med en markedsandel på 20,1 prosent, mens i det kommersielle markedet er deres markedsandel på 31 prosent.

Les også: Lenovo skal droppe crapware.

– Dette har jeg drømt om siden jeg begynte i Lenovo i 2005, skriver Lenovos norske sjef Anders Lersveen, i en pressemelding.

På verdensbasis er årsresultatene til Lenovo også gode, med en rekordhøy omsetning på 46,3 milliarder dollar, og en økning på 20 prosent sammenlignet med forrige år. Omsetningen i siste kvartal var på 11,3 milliarder dollar. 

Som PC-leverandør har selskapet en sterk posisjon i Europa, og er nummer en på markedet i 17 land i EMEA-territoriet (som også omfatter Midt-Østen og Afrika).

De gode norske resultatene har ligget i kortene en stund.

Solide mobiltall

Det er ikke bare datamaskiner som er et lyspunkt hos selskapet. Etter deres oppkjøp av Motorola har de blitt en betydelig aktør i smartmobil-markedet, og er nå verdens tredje største produsent av telefoner. I løpet av de første tre månedene av 2015 har Lenovo solgt 18,7 millioner mobiler, og 7,8 millioner av disse er brandet med Motorola-navnet. 

Over det siste året har Lenovo totalt solgt 76 millioner mobiler, først og fremst i Kina, men deres tilstedeværelse øker også i andre territorier. De fullstendige resultatene kan leses her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.