RESULTATERFINANS

Lenovo nå nummer en i Norge

Gjør det veldig godt på PC-markedet.

Lenovo holder sitt grep om PC-markedet og gjør det bra i smartmobil-verdenen.
Lenovo holder sitt grep om PC-markedet og gjør det bra i smartmobil-verdenen. Bilde: Thomas Marynowski
22. mai 2015 - 14:48

Til tross for generelt dalende PC-salg vokser Lenovo merkbart i Norge. Basert på selskapets nyeste tall (som omfatter både fjerde kvartal 2014 og hele fjoråret) har den kinesiske produsenten nå for første gang blitt nummer en i Norge. Markedsandelen er nå på 26,3 prosent. 

Samtidig skryter selskapet av at de er nummer en i forbrukermarkedet, med en markedsandel på 20,1 prosent, mens i det kommersielle markedet er deres markedsandel på 31 prosent.

Les også: Lenovo skal droppe crapware.

– Dette har jeg drømt om siden jeg begynte i Lenovo i 2005, skriver Lenovos norske sjef Anders Lersveen, i en pressemelding.

På verdensbasis er årsresultatene til Lenovo også gode, med en rekordhøy omsetning på 46,3 milliarder dollar, og en økning på 20 prosent sammenlignet med forrige år. Omsetningen i siste kvartal var på 11,3 milliarder dollar. 

Som PC-leverandør har selskapet en sterk posisjon i Europa, og er nummer en på markedet i 17 land i EMEA-territoriet (som også omfatter Midt-Østen og Afrika).

De gode norske resultatene har ligget i kortene en stund.

Solide mobiltall

Det er ikke bare datamaskiner som er et lyspunkt hos selskapet. Etter deres oppkjøp av Motorola har de blitt en betydelig aktør i smartmobil-markedet, og er nå verdens tredje største produsent av telefoner. I løpet av de første tre månedene av 2015 har Lenovo solgt 18,7 millioner mobiler, og 7,8 millioner av disse er brandet med Motorola-navnet. 

Over det siste året har Lenovo totalt solgt 76 millioner mobiler, først og fremst i Kina, men deres tilstedeværelse øker også i andre territorier. De fullstendige resultatene kan leses her.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.