Outsourcer til Europa

Lenovo starter opp serverproduksjon i Europa

– Vi tror dette styrker oss i bedriftsmarkedet.

Lenovo Norge
Lenovo Norge

– Vi tror dette styrker oss i bedriftsmarkedet.

Lenovo kunngjør i dag at de flytter produksjon av bedrifts- og dataromsprodukter til Europa.

Det omfatter x86-servere og fullt sortiment av lagrings- og nettverksprodukter. Dette skal elektronikkgiganten Flex (Flextronics) lage for dem i Ungarn.

Produksjonen starter opp i løpet av sommeren, nærmere bestemt i den ungarske byen Sárvár, nordvest i landet.

Flyttingen skal medføre raskere levering til EMEA-området (Europa, Midtøsten og Afrika). Videre skal lavere driftskostnader også komme kunder og partnere til gode, skriver Lenovo i en pressemelding.

Hva det konkret betyr er ikke nærmere angitt, men her inngår et element av antatt lavere fraktutgifter. Ved å flytte produksjonen til Europa kan forsendelsene ta opptil fem dager mindre enn tidligere, avhengig av mottakerland, blir det opplyst.

Avtalen er en videreføring av et lengre samarbeid mellom Lenovo og Flex. De varslet allerede i 2010 at de skulle sette ut produksjon av blant annet servere og arbeidsstasjoner til Ungarn.

digi.no har mandag ikke fått tak i Lenovos norgessjef Anders Lersveen, men i en pressemelding gir han uttrykk for at Europa-satsingen vil slå gunstig ut for dem:

– Med produksjon av bedrifts- og datasenterprodukter i Europa vil vi kunne tilby et enda høyere servicenivå til kunder og partnere. Det å plassere produksjonen i Ungarn tror vi vil styrke våre muligheter i bedriftsmarkedet ytterligere i tiden som kommer, uttaler Lersveen.

Kinesiske Lenovo er verdens største pc-produsent og en betydelig aktør også innen servermarkedet etter oppkjøpet av IBMs x86-virksomhet. Flex er en gigantisk OEM-elektronikkprodusent med 200.000 ansatte globalt. Sistnevnte har hovedkvarter i Singapore, men er et amerikansk selskap notert på Nasdaq-børsen.

Til toppen