Lesernes forslag, del 1:

1: Hypocrisy - Sim Religion.

Her kan man mikse og matche biter fra alle verdens religioner, sekter og kulter til en herlig suppe. Målet med spillet definerer du selv. Det kan for eksempel være alt fra å "frelse" flest mulig sjeler, grafse til deg mest mulig penger, utrydde alle konkurrerende religioner, eller en salig blanding. Selve game play'en kan man tenke seg som en blanding av Sim City, Constructor Sim Hospital og gode gamle Oil Imperium. Man kan bygge samlingssteder, kontorer, templer, samfunnsnyttige veldedighetstiltak.. . you name it. Samtidig har man muligheten til å konstruere alt fra "uskyldige" vervekampanjer til kynisk markedsføring i sin kamp for å nå sitt mål. Spillet har ett sett felles funksjoner samtidig som måten man har satt sammen sin religion på vil gi et unikt sett med spesialfunksjoner. Tenk nettverk, mann! Tenk å lage sin egen religion for siden og teste den ut mot andre online?!?! Se for deg Jehovas vitners dør-til-dør-strategi spleiset med utseendet til hare krishna-tilhengere som brenner ned konkurrentenes kirker som satanister, samtidig som målet er å gjøre en autoritær leder til milliardær, og i prosessen utrydde alle tilhengerne som i en japansk dommedagssekt.

Materialet i sin helhet i denne elektroniske postsendingen beskyttet av åndsverksloven. Med andre ord; Ikke prøv å snubbe denne idéen, skriver forfatteren.

2: Kvek II

Dette er en førsteperson-shooter à la Quake, men her spiller du en kveker, som derfor ikke yter motstand når noe/noen prøver å drepe deg. Poenget er altså å rusle rundt i en åker med rare klær helt til en eller annen finner det for godt å drepe deg.

3: World Wide Weirdos

Frank er webdesigner og bor på Grünerløkka. Han er 22 år, har mullah-skjegg, barbert hode (som han skjuler under en fiskehatt), mer metall i øyenbrynene enn hjemme på kjøkkenet, og vet at ingen andre enn han har skjønt en dritt.

Spillet går ut på å få Frank til å si en hel, fortellende setning på norsk. (Tips: Ikke alle ord som umiddelbart høres norske ut, er det. Husk at f.eks. "rønna" ikke er et verb i fortid for det å ha kjørt et dataprogram, men er et substantiv i bestemt form for falleferdig hus. Å "editere" kode er noe man gjør hvis man bare kan anglo-amerikanske verb, men kun norsk bøyningsmønster). Når Frank har fått til det (tidsforbruk første gang du spiller: 3-5 dager), går du videre til neste nivå, der Frank skal skrive den samme setningen UTEN tastatur, men MED blyant.(Tips: På Norsk Skriver Vi Ikke Alle Ord Med Stor Forbokstav. Ikke Engang I Storbritannia Gjør De Det - Det Gjør De Kun I USA.)

Mens du spiller, må du passe på å etterfylle Frank med søt, rosa brus tilsatt koffein tilsvarende 22 kopper kaffe per boks. Du må også holde den siste platen til Chemical Brothers i gang under hele spillet, ellers klarer ikke Frank å konse så innmari, og skjener inn på nærmeste alternative klubb for å sjekke åssen døm andre kidsa har'e.

Hvis du klarer trinn to, skal du konkurrere med Frank på hjemmebane. Frank har nemlig nesten helt selv klippet og limt sammen litt Java-kode og halvparten av en brusreklame som brukte Flash, som han fant på nettet, til et elektronisk handelssystem som skal revolusjonere verden. Alt annet er dritt. Din oppgave er å forklare Frank grunnleggende økonomiske prinsipper, blant annet litt om logistikk og distribusjon (Tips: Hvis Frank, når du nevner disse ordene, fremdeles er helt tom i blikket - har du husket å gi ham en ny Battery? - så fortell ham s-a-k-t-e at han må ha v-a-r-e-r i den elektroniske butikken, fordi folk ikke vil legge igjen kredittkortnummeret sitt på webstedet hans uten at (det i hvert fall ser ut som om) de får noe igjen for det).

Jeg vet ikke hvordan det går eller hva man vinner til slutt, for nå har jeg forsøkt å stave f-o-r-r-e-t-n-i-n-g-s-p-l-a-n for Frank i to uker, og han er stadig - etter fire paller Battery og tre nye ringer i navlen - like tom i blikket. Lykke til!

4: SIMTrønder

Simuler en ekte trønder med språk, ganglag og drikking. Ekstrapoeng for stor bart og tresko, samt korrekt uttale av dialekt. Korte ord belønnes. Minuspoeng for svarte sokker, slips og italienske sko. Oppførsel -mye av den - på bygdehuset, deltakelse i slåsskamper og sterk drikke honoreres. Ved kjøp av vanlig kaffe; minuspoeng (husk: "Ein tynnj ein" betyr blankest mulig). Plusspoeng for å ta med heimbrent med til syden eller å kjøpe og selge Volvo Amazon/Ascona. Tips: "Rai, rai" er ikke en hyldningssang til et italiensk kringkastingsselskap.

5: Kampen mot vekta

Spillet går ut på at du skal få den beste kroppen i gata på kortest mulig tid. Man kan selvfølgelig spille med to eller flere "players". Det er flere fremgangsmåter; gå på treningssenteret, ta timer med elektrisk støt, kjøpe pulver og piller, bruke avføringstabletter eller rett og slett slutte å spise. Tiden i spillet er ikke kortet ned - slik at den som spiller må faktisk taste f.eks. tallene 4 og 5 på tastaturet i en halvtime for at personen i spillet skal ha jogget i en halvtime. Det går heller ikke an å "save" spillet.
Klikk her for de andre fem forslagene

Til toppen