Let’s Encrypt har fått tillit av alle nettlesere

Et skritt nærmere HTTPS overalt.

Målet med Let's Encrypt er å gjøre det så enkelt og greit som mulig for nettstedeiere å flytte nettstedene over på HTTPS.
Målet med Let's Encrypt er å gjøre det så enkelt og greit som mulig for nettstedeiere å flytte nettstedene over på HTTPS. Bilde: Let's Encrypt
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. okt. 2015 - 11:31

Let's Encrypt-initiativet til Electronic Frontier Foundation (EFF), som skal gjøre det enklere for alle å tilby nettsteder via krypterte forbindelser, kunngjorde denne uken at sikkerhetssertifikatene som initiativet utsteder, nå anses som pålitelige av alle de vanligste nettleserne.

Dette er oppnådd ved at initiativet har mottatt kryss-signaturer fra IdenTrust for initiativets mellomliggende sertifikater, Let’s Encrypt Authority X1 og Let’s Encrypt Authority X2. Dermed vil ikke nettleserbrukerne lenger se feilmeldinger eller advarsler når de besøker nettsteder som bruker sertifikater som er utstedt av Let’s Encrypt.

Bakgrunn: – Kryptér hele weben! 

Superenkelt?

I tillegg til sertifikatene, skal Let's Encrypt tilby et verktøy som skal gjøre det svært enkelt å konfigurere webservere til å ta i bruk sertifikatene. I dag kan dette være en ganske komplisert prosess.

I tester har det vist seg at webutviklere som gjør dette for første gang, bruker mellom én og tre timer på å få det til.

Målet med verktøyet til Let’s Encrypt er å redusere denne tiden til under et halvt minutt. Selve sertifikatene vil bli tilbudt gratis.

Les også: Vil kreve HTTPS for ny webfunksjonalitet 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.