Leter etter ny Teliasjef

Telias nye konsernsjef, Marianne Nivert (60) blir bare en overgangsfigur i selskapets konsernledelse. Hun sier til Dagens IT at Telia skal ha en yngre konsernsjef enn henne selv, gjerne en kvinne.

Nivert overtar etter Kark som har vært konsernsjef i Telia siden januar etter at det ble klart at Telenor og Telia ikke skulle fusjonere. Da hadde Kark lagt bak seg rollen som konsernsjef også i det gamle Telia fra mars 1998 etter at Lars Berg sluttet etter det første fusjonsforsøket med Telenor.

På en pressekonferanse i formiddag fortalte Jan-Åke Kark om sin sykdom som gjør at han nå setter helsa foran jobben. Han fortalte at valget hadde vært vanskelig, men han håper å kunne gjøre nytte for seg i Telia ved en senere anledning.


Foruten problemer med magesekkbrokk som han ble operert for i januar og magesår, har han sirkulasjonsforstyrrelser i hjertet. I høst skal han til grundig reparasjon, først skal hjerteproblemene løses deretter magesekken. - Jeg har vondt når jeg spiser og jeg har vært nødt til å sitte og sove.

En ny operasjon ble planlagt til september, men da ble hjerteproblemene oppdaget, som Kark har arvet fra sin far. - Vi har hjerteproblem i slekten, fortalte Kark. Han innså at han kom til å bli sykemeldt så lenge at det ville bli alt for mange spekulasjoner om helsespørsmål, som ville være negative for Telia, at han valgte å slutte.

Kark avløses av en gammel traver i Teliasystemet, Marianne Nivert (60), som ikke ser seg selv egnet som konsernsjef i selskapet med sin alder, men sier at hun kunne komme til å si ja om hun var litt yngre. Hun har 38 år bak seg i selskapet og kom i 1995 med i selskapets konsernledelse som leder av Telias nett og carrier-virksomheter.

- Jeg elsker Telia og for noen år siden hadde jeg gjerne stilt opp som konsernsjef, men nå er jeg 60 år og Telia skal ha en yngere leder, gjerne en yngre kvinne, sier hun til Dagens IT.

Nivert er imidlertid konsernsjef fra og med i dag inntil en ny er på plass. Valget av Nivert skal ifølge styreleder Lars-Eric Petersson sikre fremdriften i Telias omstilling som fremdeles skal skje i høyt tempo. Nivert har da også i det siste hatt hovedansvaret for salget av de delene som Telia har valgt ikke å satse på.

Nivert sier at Telia fremdeles skal konsentrere seg om bredbånd, mobiltelefoni i Norden, nett og mobile internettportaler. - Det andre skal vi selge.

Den største av de ansattes organisasjoner i Telia, Seko, beklager Karks avgang og sier at de mente at kritikken mot Kark og Telia har vært urettferdig.

Til toppen