Levér anmeldelse på Internett

Trondheim politidistrikt skal sannsynligvis gjennomføre et testprosjekt for Politidirektoratet - og tanken er at du skal kunne anmelde skurker via Internett.

Politidirektoratet skal utrede mulighetene for å levere visse typer anmeldelser via Internett. - Siktemålet for prosjektet er å gjøre det enklere for publikum og billigere for politiet, sier administrasjonssjef ved Trondheim politikammer, Tor Jakob Reitan til Adresseavisen.

Avisen skriver at Politidirektoratet en av de første dagene vil oversende en formell henvendelse om saken, og at kammeret trolig vil påta seg jobben.

Trondheim politidistrikt har tidligere markert seg som forkjempere for internettbaserte polititjenester, spesielt gjennom nettstedet Krimvakta.no. På nettsidene kan du allerede sende tips og sjekke etterlysninger og tapt og funnet-lista til Trondheim politikammer.
Politidirektoratet ønsker å finne ut hvilke typer anmeldelser som egner seg for nett-levering, og Reitan regner med de vil jobbe med prosjektet inn i neste år. Politiet vil ha alt det juridiske og personvernmessige på plass før en tjeneste eventuelt går "live".


Anmeldelser via e-post skal blant annet ha blitt testet i den finske byen Kuusamo, ifølge finsk politis nettsted. Adressa skriver at Trondheimspolitiet skal snuse på tilsvarende erfaringer fra Sverige.

Til toppen