Leverer fiberaksess til minipris

Bayonette presser ned kostnadene på superhastighet.

Leverer fiberaksess til minipris
Bayonette leverer det meste av utstyret selv. Bilde: Bayonette

Selskapet Bayonette er i ferd med å introdusere en liten revolusjon når det gjelder prising på bredbåndstjenester i Norge. De ruller nemlig ut fibernett i Carl Berner Terrasser-borettslag i Oslo til bare 349 kroner i måneden. Kundene får 1 Gbit per sekund opp og ned.

Bayonette er et relativt lite selskap som har bygget fibernett for bedriftskunder over lenger tid, men som nå kaster seg for fullt uti privatmarkedet.

Vi spurte teknologisjefen Arve Paalsrud om hvordan de klarer å prise tjenesten såpass lavt.

– Produksjonskostnadene er omtrentlig de samme, enten du skal levere 20 Mbit/s eller 1000 Mbit/s, i disse dager. Vi bygde vårt nett for bedriftsmarkedet, med ekstrem fokus på stabilitet og ytelse på grunn av skytjenestene vi tilbyr. Går noe ned, eller linjen er ustabil, så påvirker det veldig mange arbeidsplasser, skriver Paalsrud i en epost til digi.no.

– Ettersom vi kontrollerer mye av produksjonen vår selv, ved å ha eget design, maskinvare og programvare på blant annet mediakonverterere og fiberutstyr, så oppnår vi bedre tilpassede produkter og lavere investeringskostnader enn konkurrentene våre.

Mye ligger helt enkelt i viljen om å levere til lavere pris, skriver teknologisjefen, og forteller at den endelige brukeropplevelsen er det som styrer selskapet, både i det korte og det lange løp.

Planer

Carl Berner Terrasser kom på lufta i sommer, og tilbakemeldingene fra brukere skal ha vært svært positive. Det er bare begynnelsen for Bayonette, som allerede har infrastruktur som dekker Oslo, Lillestrøm, Fornebu, Asker, Sandvika, Drammen, Horten og Moss. Det er også planer om å lansere kanalpakker over IP-TV.

I 2015 planlegger Bayonette også videre utbygging av nettet i retning Tønsberg og sørover, samt Jessheim. Man ser også på øvrige store byer i Norge, men selskapet fokuserer først på områdene der de allerede har stamnett, skriver Paalsrud.

Teknologisjefen hinter til slutt om planlagte leveranser til flere borettslag i Oslo allerede i 2014, men inntil videre forblir det hemmelig hvilke det er.

    Les også: