Leverer filkrypto for PocketPC

Lomme-PC blir et stadig mer aktuelt oppbevarings- og transportmedium for sensitiv informasjon. Med ny PrivateCrypto kan du beskytte den med 128-bits AES-kryptering.

Utimaco Safeware introduserer nå sin første sikkerhetsapplikasjon for Pocket PC lommedatamaskiner. Produktet integreres i Explorer og er meget enkelt å bruke. Det egner seg spesielt til kryptering av e-postvedlegg, men også for sensitiv informasjon lagret i minnet. SafeGuard PrivateCrypto er gratis for privat bruk, og kan lastes ned fra den norske avdelingens hjemmeside. PrivateCrypto er en enkel fil- og katalogkrypteringsapplikasjon som muliggjør dekryptering uten at mottakeren er i besittelse av programmet. Dette skjer ved at det genereres en selv-ekstraktfil hvor mottakeren kun trenger passordet.

Programmet integreres i Explorer. Ved å klikke på en fil i Explorer får man direkte tilgang til krypteringen. Programmet er ideell til kryptering av e-postvedlegg og sensitive filer i minnet, skriver selskapet i en pressemelding.

Applikasjonen er blant de første i verden som benytter den nye Rjindael algoritmen, som vil bli den nye Advanced Encryption Standard (AES) standarden. Den vil ta over etter DES som har vært en standard siden 1970. PrivateCrypto benytter AES 128 bit algoritme med SHA -1 hashing.
Programvaren støtter operativsystemene Pocket PC 2002 (Windows CE 3.5), og er gratis for privatbrukere, opplyser selskapet.

Til toppen