BEDRIFTSTEKNOLOGI

Leverer filkrypto for PocketPC

Lomme-PC blir et stadig mer aktuelt oppbevarings- og transportmedium for sensitiv informasjon. Med ny PrivateCrypto kan du beskytte den med 128-bits AES-kryptering.

13. feb. 2002 - 06:59

Utimaco Safeware introduserer nå sin første sikkerhetsapplikasjon for Pocket PC lommedatamaskiner. Produktet integreres i Explorer og er meget enkelt å bruke. Det egner seg spesielt til kryptering av e-postvedlegg, men også for sensitiv informasjon lagret i minnet. SafeGuard PrivateCrypto er gratis for privat bruk, og kan lastes ned fra den norske avdelingens hjemmeside.

Les også:

 
PrivateCrypto. <i>Skjermbilde:  Utimaco Safeware Norge</i>
PrivateCrypto. Skjermbilde:  Utimaco Safeware Norge

PrivateCrypto er en enkel fil- og katalogkrypteringsapplikasjon som muliggjør dekryptering uten at mottakeren er i besittelse av programmet. Dette skjer ved at det genereres en selv-ekstraktfil hvor mottakeren kun trenger passordet.

Programmet integreres i Explorer. Ved å klikke på en fil i Explorer får man direkte tilgang til krypteringen. Programmet er ideell til kryptering av e-postvedlegg og sensitive filer i minnet, skriver selskapet i en pressemelding.

Applikasjonen er blant de første i verden som benytter den nye Rjindael-algoritmen, som vil bli den nye Advanced Encryption Standard-standarden (AES). Den vil ta over etter DES som har vært en standard siden 1970. PrivateCrypto benytter AES 128 bit algoritme med SHA -1-hashing.

Programvaren støtter operativsystemene Pocket PC 2002 (Windows CE 3.5), og er gratis for privatbrukere, opplyser selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.