Leverer marihuana på WAP

To amerikanere i Nederland skal starte opp en leveringstjeneste for marihuana. Røykerne kan bestille sin pot anonymt via en WAP-telefon.

Selskapet iToke skal starte leveranser av marihuana den første september. I Nederland er det tillatt å selge mindre kvanta hasj og pot på kaffesjappene rundt omkring i byen, men det er ikke lov å omsette narkotika utenfor disse.
iToke ('toke' er amerikansk-engelsk for 'et magadrag', gjerne med lettere narkotika er involvert) skal la sine kunder handle marihuana via sine WAP-telefoner, ved hjelp av egne, oppladbare SIM-kort - såkalte iTokens - som skal kunne kjøpes i Amsterdams kiosker.


SIM-kortene vil også ta seg av betalingen, og vil gjøre det mulig for kureren å identifisere kjøperen ved leveranse, skriver C Net.

- Brukerne vil sette opp en bruker/adresse-profil, - enten gjennom en nettleser eller gjennom Wap - som vil forbli anonym. Etter bestilling (begrenset oppover til to gram) fra en enkel meny, skal kureren være der innen en halvtime, sier en av selskapets gründere, Mike Tucker.
Tucker startet selskapet sammen med Tim Freccia, en venn fra Seattle, som også flyttet til Europa. De sier de håper å rote litt i glørne rundt marihuanabruk, på tross av at planten er forbudt over mesteparten av kloden.

- Vi hadde 'a coffee moment' en dag, da vi innså at våre samtidige er den mest velstandsgenererende generasjon noensinne, og de er alle 'røykere'. Dette er ikke de slappfiskene alle tror de er - og de er alle tvunget til å sitte i kjelleren og fyre, sier Freccia til nyhetstjenesten.

Han sier selskapet handler om en kommersialisering av pot-kulturen, og mener det er å 'gi pot en ansiktsløftning'.

Enda selger iToke bare T-skjorter på sidene sine, men lover å komme igang til første september.

I tillegg til leveringstjenesten har de planer om å åpne egne kaffesjapper, med navnet iTokeo. Til tross for at lanseringen er rett rundt hjørnet, har de ikke offisielt hentet inn penger fra eksterne investorer.

Tucker sier han selv kan komme til å ta seg av noen av de første bestillingene, mens Freccia hevder selskapet har blitt fridd til av flere investorer.

Til toppen