LG med åttekjerners monster

Begynner med egne mobilprosessorer.

LG med åttekjerners monster
Nuclun-brikkene sammen med G3-telefonen. Bilde: LG

Koreanske LG har bekreftet at de også vil produsere egne mobilprosessorer, og gjøre seg dermed mindre avhengige av tredjepartsleverandører som Qualcomm eller Nvidia.

I likhet med Samsung og Huawei vil LGs brikker brukes i deres egne smartmobiler, og den første modellen med en LG-prosessor vil være G3 Screen. Det er en smartmobil for det koreanske markedet, med en 5.9 tommers skjerm.

Prosessoren heter Nuclun, og er basert på prosesseringskjerner lisensert fra ARM. Det betyr at den bruker fire A15-kjerner (på 1.5 GHz) for de mer intensive oppgavene, og fire A7-kjerner (1.2 GHz) for de lettere oppgavene, som innebærer energisparing etter behov.

Brikken støtter også nestegenerasjons LTE-nettverk (LTE-A), som blant annet Telenor jobber med å bygge ut fremover. Smartmobilen som bygger på Nuclun, G3 Screen, vil altså også støtte denne mye raskere nettverksteknologien, og det loves nedlastningshastigheter på opptil 225 Mbps.

LG selv mener at det å lage egne prosessorer gjør selskapet mer integrert og konkurransedyktig. Det er foreløpig uvisst når vi vil se smartmobiler med Nuclun utenfor Sør-Korea.

    Les også: