BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Ligg unna uoffisielle applikasjoner

Snapchat tar sikkerhet på alvor.

Snapchat vil nå advare brukere av tredjeparts-applikasjoner.
Snapchat vil nå advare brukere av tredjeparts-applikasjoner. Bilde: Patrick Fallon/Bloomberg via Getty Images
12. nov. 2014 - 12:45

For noen uker tilbake lekket det store mengder private Snapchat-bilder, og mange av dem stammet fra norske brukere. Bildene lekket ikke fra Snapchat selv, men fra en tredjeparts-tjeneste som lot brukerne lagre meldinger. Uten Snapchats velsignelse, selvsagt.

Snapchat har lenge advart mot bruken av denne typen tjenester, men nå tar de det enda lenger.

Selskapet skriver i en blogg at de vil fra nå av advare sine brukere, hvis det oppdager at de kobler seg opp til tjenesten via en tredjeparts-applikasjon. Brukene vil få melding om at de bruker en uatorisert tjeneste, og blir bedt om å skifte passord og slutte å bruke denne tjenesten.

Det er imidlertid uvisst hvilke applikasjoner som eventuelt blir svartelistet på denne måten, og om det finnes applikasjoner som Snapchat anser for å være sikre, og dermed ikke advarer brukerne mot.

Windows Phone, for eksempel, har ikke en offisiell Snapchat-applikasjon i det hele tatt, men det finnes flere tredjepartsløsninger. Noen av dem er blitt ganske så anerkjent, også av Microsoft selv.

Snapchat har tidligere lovet en offisiell API som andre applikasjoner kan bruke, slik at deres tjenester også blir sikrere, men foreløpig finnes det ikke.

    Les også:

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.