REKRUTTERING

Linkedin: – Dette er de teknologiske ferdighetene som selskaper etterspør mest i 2020

Tjenesten har laget liste over de mest populære ferdighetene blant brukerne sine.

Linkedin har analysert brukerne av det sosiale jobb-nettstedet, og røper hva som er de mest etterspurte ferdighetene blant de mange brukerne av nettverket.
Linkedin har analysert brukerne av det sosiale jobb-nettstedet, og røper hva som er de mest etterspurte ferdighetene blant de mange brukerne av nettverket. Foto: Andrei Stanescu/Istock
14. jan. 2020 - 11:53

Et nytt år har startet, og i den forbindelse er det kanskje en del som vurderer karriereskifte. Nå har det bedriftsfokuserte, sosiale nettverket Linkedin røpet hva som er de mest etterspurte ferdighetene blant de mange brukerne av nettverket.

Listen, som omfatter såkalte «harde» ferdigheter, er basert på innhenting av data fra Linkedin sine over 600 millioner profesjonelle brukere og over 20 millioner jobber som ligger ute på nettverket.

Blokkjede-kunnskaper på topp

Det er IT- og teknologirelaterte egenskaper som dominerer toppsjiktet på listen, og helt øverst finner vi blokkjede-ferdigheter som den aller mest etterspurte egenskapen blant Linkedin sine brukere i 2020.

Dette er første gang at blokkjede-ferdigheter i det hele tatt har kommet med på listen. Ifølge tjenesten er det et relativt lite antall profesjonelle som besitter solid kunnskap på dette feltet, og disse er dermed høyt etterspurt.

Kryptolommebok er blant den mer uvanlige funksjonaliteten i Operas nettlesere.
Les også

Fortsetter blokkjedeferden i fargerik Opera for Android

På andreplassen finner vi nettsky-kunnskaper, som toppet den forrige listen, og som altså fremdeles er svært ettertraktet. Tredjeplassen innehas av «analytisk resonnering» – som hadde den samme plasseringen sist gang Linkedin publiserte listen.

Kunstig intelligens faller

Ferdigheter innen kunstig intelligens tok andreplassen på den forrige listen, men har i år blitt skjøvet ned til fjerdeplass. Bak følger UX-design, eller design av brukeropplevelser på norsk, som også sist innehadde femteplassen.

Anne Sofie Risåsen i IBM ser at dataferdigheter og STEM-bakgrunn ikke lenger er det viktigste.
Les også

Intelligent automatisering er her: Dette er egenskapene arbeidsgiverne vil ha nå

Listen ble satt sammen ved å se på ferdigheter som er høyt etterspurt i forhold til tilbudet. Etterspørselen måles ved å identifisere ferdighetene på Linkedin-profiler til mennesker som ansettes med den høyeste frekvensen, forklarer tjenesten.

I tillegg til de harde ferdighetene har Linkedin også satt sammen en liste over de meste ettertraktede «myke» ferdighetene – altså egenskaper som er mer knyttet til personlighet og sosiale ferdigheter.

De fem mest ettertraktede egenskapene hos Linkedin i denne kategorien er kreativitet, overtalelsesevner, samarbeidsevner, tilpasningsdyktighet og emosjonell intelligens. 

De fulle listene og mer informasjon finner du hos Linkedin.

Skjermbilde fra Microsofts nye blokkjede-tjeneste.
Les også

Microsoft Azure skal nå gjøre AI-utvikling lettere – og introduserer ny blokkjedetjeneste

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.