LinkedIn går til søksmål mot webskrapere

Vil ha slutt på innhøsting av nettverkets brukerdata.

Det er greit å dele innholdet med noen typer aktører, som Google. Andre bør vokte seg vel mot å skrape ned brukerdata fra LinkedIn.
Det er greit å dele innholdet med noen typer aktører, som Google. Andre bør vokte seg vel mot å skrape ned brukerdata fra LinkedIn. (Bilde: Nan Palmero, Wikimedia Commons)

Vil ha slutt på innhøsting av nettverkets brukerdata.

Verdens største sosiale nettverk for profesjonelle har sett seg lei på det de mener er ulovlig dataskraping av innholdet i tjenesten.

I USA har de nå anlagt søksmål mot 100 ikke-navngitte individer, for bruk av automatiserte verktøy (bot-er) som høster inn brukerdata.

Dette er første skritt for å kunne identifisere hvem som står bak IP-adressene som er brukt til å skrape dataene, melder Techcrunch.

LinkedIn, som Microsoft har avtalt å kjøpe opp for 217 milliarder kroner, anfører at praksisen bryter med sluttbrukeravtalen man godtar ved registering til tjenesten.

Mer konkret mener selskapet at datainnhøstingen er brudd på den amerikanske loven Computer Fraud and Abuse Act, som ble vedtatt i 1986 for å kunne slå ned på datainnbrudd, sabotasje og digitalt hærverk.

Det er en kontroversiell lov, som blant annet er blitt kritisert for i praksis å kriminalisere brudd på avtalevilkår (såkalte Terms of Service).

Paradokset er at LinkedIn godtar visse typer automatisert datainnhøsting. Søkemotorer som Google indekserer innhold fra nettstedet, og denne typen «skraping» skjer med LinkedIns velsignelse, poengterer Techcrunch.

Kommentarer (5)

Kommentarer (5)
Til toppen