Linspire åpner programdepot for konkurrentene

Linspire ønsker å standardisere programvareinstallasjonen på tvers av Linux-distribusjonene.

Linspire åpner programdepot for konkurrentene
Bilde:

Den kommersielle Linux-distributøren Linspire, som blant annet leverer en Linux-distribusjon med samme navn, annonserte i går planer om å standardisere programvareinstallasjonen på tvers av Linux-distribusjoner ved å utvide selskapet CNR-tjeneste (Click 'N Run) til det selskapet mener er de mest populære desktop-distribusjonene. CNR-tjenesten gjør det i dag enkelt for Linspire-brukerne å laste ned og installere over 20.000 forskjellige Linux-programmer. Det hele gjøres ved hjelp av få museklikk. Men til nå ha tjenesten vært forbeholdt Linspire-brukerne.

Linspire mener at det å finne, installere og oppdatere programvare har vært forvirrende for mange desktop-brukere. I løpet av andre kvartal i år skal CNR-tjenesten gjøres tilgjengelig for brukere av Debian, Fedora, OpenSUSE og Ubunto, i tillegg til Linspires egne distribusjoner, Linspire og Freespire. Støtte for flere andre distribusjoner vil bli lagt til etter hvert. Tjenesten skal gjøres tilgjengelig på et nytt nettsted, cnr.com. CNR-tjenesten vil være gratis å benytte for alle de støttede distribusjonene.

Brukerne vil kunne bruke nettleseren til å søke etter applikasjoner blant annet basert på tittel, popularitet, brukernes vurdering, kategori og funksjon. En åpen kildekode-basert plugin for hver av de støttede distribusjonene vil da benyttes til å legge til énklikks-funksjonaliteten.

Linspire oppgir at selskapet har planlagt dette prosjektet i et års tid. Systemet vil ikke kreve noe nytt eller endret pakkesystem i distribusjonene, men benytter standard .deb og .rpm-filer, uten at brukerne behøver å forholde seg til kompleksiteten i disse pakkesystemene. Programvareleverandørene kan dermed levere programvare på samme måte som tidligere.

De nye CNR-brukerne vil også kunne kjøpe kommersiell programvare gjennom CRN, inkludert lisensierte DVD-spillere, Suns StarOffice, Win4Lin Pro, CodeWeavers CrossoverOffice og TransGamings Cedega, i tillegg til multimedie-codecer, maskinvaredrivere og annet som ikke leveres som åpen kildekode.

Flere bilder av CNR-funksjonaliteten finnes på denne siden.

;