Linux-distributører uforberedt på Pentium 4

Bare RedHat, TurboLinux og SuSE har sørget for at deres Linux-distribusjoner kjører på Intels Pentium 4 prosessor som har vært på markedet siden november.

Ifølge LinuxGram bekreftet Intel sist fredag at ikke alle Linux-distributører har forberedt sine systemer på Pentium 4-prosessoren. På det tidspunktet var bare Red Hat og TurboLinux klare, mens Caldera, SuSE, Debian og Corel hadde ennå ikke har oppdatert de såkalte CPUID-databasene som operativsystemet trenger for å gjenkjenne maskinens prosessor.

Ifølge Intel hadde de heller ikke antydet når databasen vil bli oppdatert.

Mandag skrev News.com at heller ikke de hadde fått kommentarer fra Corel og Gesellschaft für Software und Systementwicklung GmbH. En representant fra Caldera Inc forklarte at Caldera ikke har merket særlig pågang fra kundene, og at man heller vil oppdatere i andre kvartal neste år, samtidig som Linux 2.4-kjernen forventes å være klar.

Caldera-representanten bekreftet for øvrig at Intel har gitt all nødvendig informasjon om Pentium 4-prosessoren som distributøren trenger for å oppgradere CPUID-databasen.

Fra SuSE får digitoday.no opplyst at de nettopp har integrert Pentium 4-gjenkjenning i Linux-kjernen i SuSE Linux 7.0. En "boot disk image" av den oppdaterte kjerne kan lastes ned fra en ftp-adresse (ftp://ftp.suse.com/pub/suse/i386/update/7.0/kernel/pentium4/) som er oppgitt på SuSEs tyske nettsted (suse.de). I skrivende stund er adressen ikke oppført i nyhetsseksjonen på SuSEs internasjonale nettsted (suse.com).

Det foreligger ennå ikke tilsvarende positive meldinger fra Corel eller Debian.

Til toppen