Linux får CodeWarrior

Metrowerks har bestemt seg for å inkludere støtte for Linux i sin neste utgave av utviklingsverktøyet CodeWarrior. Produktet støtter programmeringsspråkene C, C++ og Java.

- Metrowerks utvikler CodeWarrior for Linux for å tilby utviklere best mulig mobilitet mellom Windows, MacOS og Linux-plattformen, sier Greg Galanos, president og teknisk sjef for Metrowerks, til Newsbytes.

Prosjektfiler som lages på Linux-plattformen skal ifølge Metrowerks være portable på tvers av de tre plattformene, slik at utviklere kan vandre mellom plattformene uten å måtte lære seg nye verktøy for hver plattform.

CodeWarrior er dermed trolig det første utviklingsverktøy som støtter alle disse tre plattformene gjennom et integrert utviklingsmiljø (IDE) for både x86 og PowerPC-baserte maskiner.

- Linux er en sentral overgangsvektor og et viktig utviklingssystem for Unix-utviklere som arbeider med ikke-proprietære Unix-systemer, sier Galanos.

Metrowerks har ifølge Newsbytes forpliktet seg til å tilby det samme utviklingsmiljøet og de samme verktøyene til Linux som man finner i miljøene for Windows og MacOS.

Ifølge Metrowerks vil de utviklingsverktøyene i den nyeste utgaven av CodeWarrior inkludere et prosjektstyringsverktøy, kompilatorer, debuggere og browsere for C, C++ og Java. Linux-støtten skal ifølge Metrowerks ikke medføre økt pris for CodeWarrrior. Listeprisen for Professional-utgaven er nå 449 dollar, studenter får produktet til 119 dollar.

Linux-støtten skal ifølge Newsbytes inkluderes Release 5 av CodeWarrior som etter planen skal komme til våren.

Til toppen