Linux-guru Alan Cox kommer til Norge

Britiske Alan Cox leder den daglige utviklingen Linux. Denne uken kommer han til Norge for å mate pingviner og pingvin-fans.

Alan Cox er en av Linux-miljøets stjerner, om man i det hele tatt kan si at miljøet har slike. Nest etter Linus Torvalds

er det Cox som leder an i utviklingen av Linux-kjernen, og denne uken kommer han til Norge. Her skal han snakke til tilhengerne av operativsystemet som bruker en pingvin som maskot.

Det er Bergen Linux User Group (BLUG) som har invitert ham til en á la carte-session, som det heter i pressemeldingen.

- Vi var litt overrasket over at han ville komme, ja, sier Peter N. M. Hansteen i BLUG til digitoday.

Han forteller at Cox i utgangspunktet kommer for å innlede om aktuelle emner omkring Linux, men at det ikke skal være bare for den harde kjerne av kjerneutviklere og -interesserte.

Cox koordinerer til daglig arbeidet med utviklingen av Linux-kjernen og jobber med over tusen utviklere over hele verden.

Hansteen mener det han har å si om dette arbeidet som sosialt fenomen vil være interessant for stort sett enhver som måtte besøke forelesningen.

En Linux-guru kan ikke besøke Bergen uten å mate pingvinene i akvariet. Og det skal også Cox gjøre utpå ettermiddagen torsdag denne uken.

Men også andre fugler skal i ilden iløpet av Cox´ besøk.

BLUG skal forsøke å implementere RFC 1149 - en standard som beskriver overføring av IP-diagrammer ved hjelp av... brevduer. RFC 1149 ble offentliggjort av Internet Engineering Task Force den første april 1990, men er hittil ikke implementert.

- Det var vel en av oss som stakk hånden i været og foreslo det, og så var det noen som hadde kontakter i brevdueforeningen, og dermed var det igang, forteller BLUGs Håvard Lygre.

RFC 1149 beskrives av IETF som en eksperimentell, ikke anbefalt standard. IP via brevdue beskrives som en "high delay, low throughput, and low altitude service" på organisasjonens nettsted.

- Jeg skal nok ikke delta aktivt i implementeringen av RFC 1149, men heller stå på sidelinjen og more meg, sier Cox i en e-post til digitoday.

Vesta brevdueforening skal stille med duer, og BLUG håper på godt vær og lite rovfuglaktivitet.

Til toppen