AVTALER & KONTRAKTER

Linux-kjempen SUSE er solgt for 20 milliarder

Får svenske eiere.

En jemenkameleon sluker en gresshoppe.
En jemenkameleon sluker en gresshoppe. Illustrasjon: David Gray, Reuters
SUSE (opprinnelig Software- und System-Entwicklung) er kjent for sin grønne maskot, en jemenkameleon med navnet Geeko.

Linux-distributøren og åpen kildekode-selskapet SUSE er avtalt solgt til det svenske private equity-fondet EQT i en handel verdsatt til 2,54 milliarder dollar – drøyt 20 milliarder kroner.

SUSE med sin gjenkjennelige maskot har siden etableringen i Tyskland i 1992 skiftet eiere en rekke ganger.

De ble slukt av Novell i 2003 som senere smuldret opp. Veien videre gikk til Attachment, som selv ble kjøpt opp av britiske Micro Focus i 2014.

Micro Focus overtok i fjor også programvaredivisjonen til HP Enterprise, men siden har de slitt med å fordøye oppkjøpet til 8,8 milliarder dollar.

Deler av pengene fra SUSE-salget går med til å redusere gjeld de har pådratt seg. Noe vil muligens også bli utbetalt til aksjonærene. Det opplyser Micro Focus til nyhetsbyrået Reuters.

– En spennende dag

SUSE var den første utgiveren av en såkalt enterprise-nivå utgave av operativsystemet Linux. Selskapet har i dag 1400 ansatte og tilbyr en rekke programvaredefinerte løsninger for infrastruktur og applikasjoner både for nettsky og lokal drift.

I en kunngjøring fra svenske EQT går det frem at SUSE beholder sin administrerende direktør Nils Brauckmann også etter oppkjøpet.

Ifølge meldingen omsatte SUSE for 320 millioner dollar i siste regnskapsår, som ble avsluttet 31. oktober 2017.

Sjefen virker tydelig fornøyd med avtalen, og mulighetene nye eiere bringer med seg.

– Dette er en spennende dag i SUSEs historie. Partnerskapet med EQT gjør oss til en helt uavhengig virksomhet, uttaler Brauckmann.

Johannes Reichel som er partner i EQT og investeringsrådgiver for kapitalfondet sier de er imponert over selskapets sterke resultater de siste årene, så vel som SUSEs arv og kultur som en pioner innen åpen kildekode.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.