Linux på Playstation til Norge

Nå kan du endelig kjøpe Linux-byggesett til Playstation. Noen lapper er alt som skal til for å bygge en bredbåndsklar maskin av PS2-konsollen din.

Nå er turen kommet til norske Playstation-eiere - for litt over 2000 kroner kan du nå bestille et byggesett som gjør din Playstation2 til en Linux-datamaskin. Sony håper distribusjonen av byggesettet vil øke interessen for utvikling på denne plattformen, skriver ZD Net.

Byggesettet inkluderer en 40 GB harddisk, en USB-mus og et tastatur, en monitorkabel og en DVD med Linux for Playstation. Tastaturet er i standard USA-layout, men kan omkonfigureres til andre layouts eller byttes ut med andre USB-tastatur.

Les også:

Byggesettet selges for rundt 2180 kroner, inkludert moms, og kan bestilles fra nettstedet LinuxPlay.com

Selskapet sier de vil selge Linux-settet over nettet, for å unngå at uskyldige går i nerdefella.

- Ved å selge settet via Internett, håper vi å unngå forvirring om hva det er, og hvem det egner seg for, og dermed unngå å skuffe de som kunne komme til å kjøpe det ved en feil, skriver Sony på nettstedet.

Sony regner ikke med noen flodbølge av suksess med Linux-settet, men håper kanskje at noen av de 9000 som sluttet seg til underskriftskampanjen for å få Linux på PS2 vil utvikle egne applikasjoner for Playstation.

Til toppen