Linux-produsent konkurs

Mandriva utfordret Windows i 17 år.

Linux-produsent konkurs
Skjermbilde fra Mandriva Linux Bilde: DistroWatch

Franske Mandriva har i en årrekke spesialisert seg på Linux og relatert åpen kilde-utvikling. Deres Linux-distribusjon ble opprinnelig utgitt for over 16 år siden, og selskapets mål var hele tiden å utfordre Microsoft og Windows med ferdigbygde PC-er med forhåndsinstallert Linux. 

Selskapet har flere ganger hatt økonomiske problemer, og ble nesten erklært konkurs i 2012. På den tiden ble Mandriva reddet av en ny sjef, Jean-Manuel Croset, skriver Business Insider.

Croset skal ha jobbet i selskapet frem til nylig, og nå er hele Mandriva konkurs for godt.

Les også: Microsoft elsker Linux.

Selskapet skal ha hatt inntekter på 553.000 euro i år 2013, noe som åpenbart ikke var nok til å holde utviklingen på beina.

En håndfull avtaler

Selskapets største suksesser var en avtale med Nigeria i 2007 om å levere 17.000 Linux-utstyrte PCer til skolebarn i landet. Der slo de Microsoft på målstreken. Mandriva skal også ha hatt leveranser til Malaysia.  

Selv om Linux har betydelige andeler i visse segmenter, er det ikke spesielt populært å kjøpe ferdigkonfigurerte maskiner med operativsystemet, og det er nok ikke økonomisk grunnlag for å drive et selskap som skal levere dette. 

Linux-entusiaster påpeker likevel at det er en trist avslutning for et selskap som har «forfulgt Linux-drømmen siden 1998».

Les også: Lekker bærbar for utviklere.