Liten kombi-dings med siklefaktor

MP3-spiller, diktafon, videokamera og stillkamera i ett. Ingen revolusjonerende oppfinnelse i disse tider, men Panasonics knøttlille SV-AV10 har likevel høy siklefaktor.

Panasonic viser i disse dager frem sin siste dings, kalt SV-AV10, som er et kombinert videokamera, stillkamera, diktafon og MP3-spiller. I USA vil den koste i underkant av 4000 kroner, men det har ikke lykkes oss i å finne ut om den skal selges her til lands.

Den leveres med to-tommers LCD-skjerm, og veier ikke mer enn i 100 gram uten batteri. Dingsen kommer med et SD-kort på 64 MB, for lagring av video, bilder og musikk.

Der skal det være plass til 30 minutter med video, 880 stillbilder eller en time video - sannsynligvis i den laveste oppløsningen tilgjengelig. Kameraet tar opp MPEG-4 i 320x240 størrelse, og tar bilder i JPEG-format med størrelse på 640x480, skriver Tech TV.


Kameraet, som har en 1/4" C-MOS bildesensor, er ikke mer enn 2,7x5x9 centimeter stort, mye på grunn av valget av SD/MMC-kort til lagring. Dingsen leveres med USB-leser til kortene, øretelefoner, bæreveske og bærerem.

Til toppen