BEDRIFTSTEKNOLOGI

Liten og lett fra Store Blå

IBM introduserte idag verdens minste og letteste harddisk for bærbare maskiner. Disken er 2,5 tommer bred, 9,5 mm i profil, og holder 1,6 GB med data.

Sigvald Sveinbjørnsson
1. nov. 1996 - 15:30

For førti år siden oppfant IBM harddisken som senere er blitt en av de viktigste komponentene i etthvert moderne datasystem. Selv om NC-arkitekturen med diskløse datamaskiner blir introdusert i disse dager, er behovet for disk stadig økende. I dag annonserte IBM Travelstar VP, den letteste 2,5 tommers disken på markedet. Disken veier 99 gram og blir tilgjengelig for PC-produsenter (OEM) i februar 1997. IBM har ikke oppgitt noen pris på disken.

Travelstar VP har 1,6GB lagringskapasitet og en lav profil på 9,5 millimeter. IBM har brukt magnetoresistiv (MR) teknologi i diskhodene for å produsere en så liten disk. Man kan nemlig få mer data på en diskplate med MR-teknologi enn med dagens standard tynnfilm induserende diskhoder. Produkter produsert med MR-teknologi er generelt billigere å bygge, mer driftsikker, og bruker mindre strøm fordi MR-teknologien medfører færre deler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.