LO vil lage TV'n sin sjøl

Landsorganisasjonen skal ned på 'gølvet' i TV-kanalenes verden. Eget studio for Internett-TV skal sørge for at arbeidsfolk får den 'innformasjon' de trenger.

LO har inngått avtale med innholds- og teknologiselskapet Kamera. Avtalen lar LO leie en liten boks, som i praksis er et TV-studio for Internett.

Med dette utstyret skal organisasjonen selv ta opp og distribuere video, både på Internett og eget intranett. Utstyret består av et digitalt videokamera, en PC, en mikrofon, en lyskilde og egenutviklet programvare.

- Hovedpoenget med denne løsningen er enkelheten. Man kan godt gå ut og skaffe seg alle komponentene fra forskjellige leverandører og sette dem sammen selv, men vi leverer en løsning der det bare er å trykke på knappen. Dessuten får man både kundestøtte og oppgraderinger på kjøpet, sier administrerende direktør i Kamera, Roar Gruer til digitoday.no.

Prosjektleder Mette Valsgaard opplyser at det bare er å plugge kameraet i boksen, boksen i veggen og slå på strømmen, så har man Real-Video med båndbredde fra 28 til 220 kbps rett ut på Internett eller lokalnettverk.

- Vi har valgt KameraOne Studio for å kunne gi våre medlemmer løpende informasjon om ulike problemstillinger mot kongressen i mai 2001 på en mer folkelig måte. I tillegg ser vi dette som en generell forberedelse til bredbånd, og ønsker å gjøre bruk av fremtidens informasjonsverktøy, sier internettansvarlig i LO, Magne Svendsen. I første omgang har LO leid utstyret for fem måneder, skriver de to partene i en felles pressemelding.

I Sverige lager en rekke bedrifter sine egne Internett-TV-sendinger med KameraOne Studio. Nå kommer denne utviklingen til Norge.

- Med KameraOne Studio kan hvem som helst ta opp og publisere TV-sendinger fra sitt eget skrivebord. Dette er et viktig produkt for oss, og derfor er det er spesielt morsomt at en så tradisjonsrik organisasjon som LO er tidlig ute med å ta utstyret i bruk, sier Gruer.

Les mer om:
;