Lomme-Linux med 12 GB lager?

En ny "dings" gir deg muligheten til å ta med 12 gigabyte data i lomma, og kan spille av bilder, video, musikk og lagre programmer. Og operativsystemet er Linux.

Portabel lydmaskin med plass til 6-7000 mp3-låter? Backup av serveren på jobben, samt bilder av barnebarna? Det er slike ting du skal bruke den snart lanseringsklare dingsen Terapin Mine til.

Dingsen har lenge vært vist frem på Terapins nettsted mineterapin.com, men hittil har selskapet som står bak, Serial System, ikke hatt noen dato på lanseringen av den slanke, elegante boksen.

Terapin Mine ser, som en deltager på diskusjonsforumet Slashdot skriver, ut som en dobbel nevefull med geek-leketøy: Lagringsmuligheter (10-12 GB), lyd av- og innspilling, fremviser for digitalbilder (composite videoutgang), PCMCIA-kortplass og e-postklient. Den kan plugges rett i lokalnettet og brukes som filserver, eller den kan kommunisere via trådløst om en bruker et passende PCMCIA-kort med antenne.

Terapin Mine skal komme i butikkene i Europa, Japan, Singapore og USA i slutten av august, og vil koste rundt 5.000 kroner, ifølge C Net.

Den kompakte boksen (17,5 x 8 x 2,5 cm) kjører en nedstrippet versjon av Linux, og dermed slipper man å betale lisensavgifter på operativsystemet. En talsmann for selskapet sier de muligens vil slippe utvikler-sett til Mine i nærmeste fremtid.

Til toppen