LØNN

Microsoft-leder økte lønna med 40 prosent, nå har hun 10 millioner i årslønn

Ifølge Dagens Næringsliv.

Microsofts Norgessjef Kimberly Lein-Mathisen, Sopra Steria-sjef Kjell Rusti. Bildet er tatt like etter landing med Sopra Sterias luftballong tidligere i sommer.
Microsofts Norgessjef Kimberly Lein-Mathisen, Sopra Steria-sjef Kjell Rusti. Bildet er tatt like etter landing med Sopra Sterias luftballong tidligere i sommer. Foto: Eirik Helland Urke
6. feb. 2020 - 16:14

Microsoft Norge har presentert regnskapet for perioden 1. juli 2018 til 30. juni 2019. Resultatet for Microsoft Norge er rett i overkant av tre milliarder kroner. 

Årsregnskapet viser ifølge DN at leder i Microsoft Norge Kimberly Lein-Mathisen økte den totale lønna med nær 40 prosent i 2019.

Mens hun tjente 7,3 millioner i 2018, som jo også holder til smør på brødskiva, tjente hun 10,2 millioner i 2019. Pensjonskostnader og andre godtgjørelser er inkludert. 

Sammenlignet med fjoråret har selskapet hun leder økt resultatet med mer enn 50 prosent. 

– Inntektsoppgangen skyldes en ekspandering av selskapets forretningsmodell til å inkludere distribusjon av programvare og maskinvare, skriver selskapet til DN.

Les også

Godt lønnet Microsoft-kollega

Da digi.no sjekket lønna til IT-toppene i 2018, toppet Bjørn Olstad, leder for Microsoft Development Center Norway,  listen.

Han sto med en ligningsinntekt på drøyt 20 millioner kroner.

Microsoft Development Center Norway er et programvareselskap som utvikler søketeknologi for bedriftsmarkedet. 

Resultatet før skatt for Microsoft Norge er på 276,8 millioner kroner i 2019. Det er knappe halvannen million dårligere enn i 2018.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.