LØNN

Microsoft-leder økte lønna med 40 prosent, nå har hun 10 millioner i årslønn

Ifølge Dagens Næringsliv.

Microsofts Norgessjef Kimberly Lein-Mathisen, Sopra Steria-sjef Kjell Rusti. Bildet er tatt like etter landing med Sopra Sterias luftballong tidligere i sommer.
Microsofts Norgessjef Kimberly Lein-Mathisen, Sopra Steria-sjef Kjell Rusti. Bildet er tatt like etter landing med Sopra Sterias luftballong tidligere i sommer. Foto: Eirik Helland Urke
6. feb. 2020 - 16:14

Microsoft Norge har presentert regnskapet for perioden 1. juli 2018 til 30. juni 2019. Resultatet for Microsoft Norge er rett i overkant av tre milliarder kroner. 

Årsregnskapet viser ifølge DN at leder i Microsoft Norge Kimberly Lein-Mathisen økte den totale lønna med nær 40 prosent i 2019.

Mens hun tjente 7,3 millioner i 2018, som jo også holder til smør på brødskiva, tjente hun 10,2 millioner i 2019. Pensjonskostnader og andre godtgjørelser er inkludert. 

Sammenlignet med fjoråret har selskapet hun leder økt resultatet med mer enn 50 prosent. 

– Inntektsoppgangen skyldes en ekspandering av selskapets forretningsmodell til å inkludere distribusjon av programvare og maskinvare, skriver selskapet til DN.

Daglig leder Erling Aronsveen i Celtic Norse sier at man vil ta en avgjørelse over sommeren om hva som skal skje med den planlagte sjøkabelen mellom Trøndelag og Irland.
Les også

Celtic Norse-fiberen henger i en tynn tråd

Godt lønnet Microsoft-kollega

Da digi.no sjekket lønna til IT-toppene i 2018, toppet Bjørn Olstad, leder for Microsoft Development Center Norway,  listen.

Han sto med en ligningsinntekt på drøyt 20 millioner kroner.

Microsoft Development Center Norway er et programvareselskap som utvikler søketeknologi for bedriftsmarkedet. 

Resultatet før skatt for Microsoft Norge er på 276,8 millioner kroner i 2019. Det er knappe halvannen million dårligere enn i 2018.

Intility holder til i Gamlebyen i Oslo. Selskapet ble etablert i 2000 av Trygve Skibeli og har i dag avdelingskontorer i Trondheim, Bergen, Göteborg og Stockholm. For norske fotballsupportere er selskapet kanskje mest kjent som hjemmebanen til Vålerenga, gjennom Intility Arena.
Les også

Intility sikret gigantavtale: − Den største kontrakten vi har inngått

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.