KARRIERE

Lønnsomt friprog-selskap trenger folk

eZ Systems tjener endelig penger, og nå varsler de flere ansettelsesrunder.

9. sep. 2008 - 11:13

eZ er blant verdens største leverandører av publiseringsløsninger basert på åpen kildekode, og kan i dag skilte med kunder i over 130 land.

Likevel skulle det gå åtte år og over 50 millioner investerte kroner før det norske friprog-selskapet eZ Systems klarte å gjør driften lønnsom.

Mange har slitt med å tjene penger på åpen kildekode, men det Skiens-baserte selskapet føyer seg nå inn i rekken av selskap som klarer det.

Regnskapet for årets første seks måneder viser et driftsresultat i overkant av en million kroner. Selskapet melder om godt nysalg og har i perioden en fornyingsgrad i kundemassen på over 90 prosent.

- Jeg vil la tallene tale for seg. Vi har vist at det er mulig å bygge en global, skalerbar foretningsmodell basert på åpen kildekode, og dette er bare begynnelsen, sier eZ-sjef Aleksander Farstad.

Med lønnsomheten kommer ønsket om videre vekst. I første omgang melder selskapet at de søker syv nye tekniske medarbeidere, både innen utvikling, support og testing.

eZ-publish-sjef Aleksander Farstad vil ansette nye hoder.
eZ-publish-sjef Aleksander Farstad vil ansette nye hoder.

Samtidig varsler de at flere ansettelsesrunder vil komme, neste allerede i løpet av denne høsten. Da vil også stillinger innen salg, marked og teknologi være på listen.

- Vår suksess skyldes flinke folk som gjør utrolige ting og er en del av et team. Om du føler at du har det som trengs, er åpen og nysgjerrig, og i tillegg er en lagspiller, så kan dere kontakte oss og bli en del av vårt åpne økosystem, sier Farstad.

Modellen til det norske selskapet baserer seg på eZ Publish, som er selskapets prisbelønte programvare for innholdsadministrasjon. Selskapet tjener sine penger på å selge support, vedlikehold og garantier som en abonnementstjeneste. Til å selge tjenestene har de knyttet til seg rundt 230 partnere verden over.

Selskapet mener at markedet for innholdsadministrasjon er sterkt voksende, og de forventer videre vekst i tiden som kommer.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.