Mathpix

Løs håndskrevne ligninger med mobilen

 

(Bilde: iTunes)
(Bilde: Colourbox)

 

Det har lenge eksistert programvare som kan løse ligninger, men det er gjerne knotete å skrive ligninger og annen matematikk inn i datamaskiner. Ofte er det langt enklere å skrive dette for hånd på et papir.

Denne våren har det dukket opp en app som skal kunne løse både inndata-utfordringene og matematikkoppgavene. Den heter Mathpix og er utviklet av en gruppe amerikanske studenter som står bak et selskap med samme navn. Det ser ut til å være nettstedet Motherboard som først har omtalt appen.

Pek og løs

Med appen kan man peke på papirarket med mobilkameraet og markere ligningen som man ønsker løst. Deretter tolkes håndskriften, ligningen løses og presenteres både en graf av resultatet og fremgangsmåten som har blitt benyttet for å løse ligningen.

Appen skal ha støtte for aritmetikk, brøk, algebraiske ligninger, rot- og logaritmefunksjoner, trigonometri, derivering, integrering og uendelige rekker. Det planlegges støtte for lineær algebra og matriser.

Foreløpig støtter den tilsynelatende bare ligninger som er oppgitt på én linje, men også flerlinje-ligninger skal snart støttes.

iOS og Android

Mathpix-appen er tilgjengelig for iOS, men en Android-utgave skal være rett rundt hjørnet.

Ifølge Mathpix-selskapet er appene den første som lar brukeren løse matematikkoppgaver ved å ta bilder av håndskrift. Men det er nok en sannhet med modifikasjoner.

Både Android- og Chrome-brukere kan allerede ta i bruk den ungarske appen Matek, som har mye av den samme funksjonaliteten, men trolig finnes det også flere.

Til toppen