BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover kjappere nyhetsoppdatering med Opera Coast

Er inspirert av Snapchat og Instagram.

Den største nyheten i denne utgaven av Opera Coast handler om hvordan man får raskt tilgang til de mest aktuelle nyhetene direkte fra hjemmeskjermen til nettleseren.
Den største nyheten i denne utgaven av Opera Coast handler om hvordan man får raskt tilgang til de mest aktuelle nyhetene direkte fra hjemmeskjermen til nettleseren. Bilde: Opera Software
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. des. 2015 - 10:00

Opera Software kom i dag med en ny versjon av Opera Coast, selskapets WebKit-baserte nettleser for iOS. Den største nyheten skal være det som omtales som en nyhetsstrøm, en boks på startsiden i nettleseren hvor de siste nyhetene fra brukerens favorittnettsteder blir samlet.

Erstatning for nyhetsapper?

– Vårt mål er å gi Opera Coast-brukere nyheter på en så rask, elegant og relevant måte at man ikke trenger å fylle opp telefonen sine med nyhetsapper, sier Huib Kleinhout, produktsjef for Opera Coast, i en pressemelding.

– Vi hentet inspirasjon fra apper som Snapchat og Instagram for å skape en ny måte å lese nyheter på, sier han.

Han forklarer at mange har en tendens til å besøke de samme nettstedene om og om igjen, bare for å finne ut at det ikke har blitt publisert noe nytt.

Med nyhetsstrømmen i Coast skal de mest aktuelle og populære nyhetene bli valgt ut og vist for brukeren. Etter at man har lest de siste nyhetene, vil ikke strømmen bli oppdatert på nytt før det har gått ti minutter.

3D Touch

Nytt i denne utgaven av Opera Coast er også støtte for 3D Touch. Trykker man hardt på ikonene på hjemmeskjermen, vil man bli vist en liste over valgmuligheter som bringer brukeren til ulike områder i nettleseren. Dette støttes også av en oppdatert utgave av Opera Mini for iOS.

I Opera Coast er det også støtte for Peek and Pop-funksjonaliteten i iOS 9, hvor man i Opera Coast ved å trykke litt hardere på et av favorittnettstedene, kan få opp en strøm over de siste artiklene fra nettopp dette nettstedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.