Lover lynrask mobillading

Qualcomms nye brikker får stadig flere fordeler.

Lover lynrask mobillading
Batteriet vil bli 80 prosent oppladet på llitt over en halvtime, sier Qualcomm. Bilde: Skjermbilde

Det er etter hvert blitt nokså forventet at de fleste moderne mobiler har en eller annen form for rask lading, som kan fylle batteriet med nok strøm til å holde det gående en stund i løpet av veldig kort tid.

Mange produsenter benytter seg av løsningen til Qualcomm kalt Quick Charge. Versjon 2.0 av teknologien finnes i mange toppmodeller fra Sony, Samsung, HTC, LG, Motorola og Google.

Kommer neste år

I dag kunngjorde selskapet versjon 3.0 av teknologien, og den vil være en del av Snapdragon 820-plattformen (den vil også være integrert i 620- 618- 617- og 430-seriene). Det vil si at den vil finnes i mobiler som kommer tidlig i 2016.

Les også: Dobbel ytelse, dobbelt så effektiv

Forbedringen er betydelig. Oppladingen av batteriet vil bli 38 prosent mer effektiv enn forrige generasjon og dobbelt så raskt som den første generasjonen. I praksis skal det bety at en telefon som er helt tom for strøm vil kunne lades opp til 80 prosent kapasitet på bare 35 minutter.

Qualcomm skriver at en algoritme kalt INOV, som beregner hvor mye strøm som trengs i løpet av gitt tid for å optimalisere ladeprosessen, er en av teknologiene som gjør den svært raske oppladingen mulig.

Teknologien inkluderer også løsninger som skal beskytte batterienes varighet, slik at den ikke reduserer levetiden til batteripakker.

Quick Charge 3.0 skal være bakoverkompatibelt med tidligere versjoner, samt støtte alle relevante tilkoblinger, også nye USB-C.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.