BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover ny databasemotor i neste MySQL

MySQL 6 skal inkludere Falcon, en ny databasemotor med blant annet transaksjonsstøtte.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. apr. 2007 - 13:10

Databasessystemet MySQL har støtte for en rekke forskjellige databasemotorer. Mest kjent er MyISAM og InnoDB. Sistnevnte ble laget av finske Innobase, som ble kjøpt av Oracle i fjor. For å sikre at dette oppkjøpet ikke skulle få ubotelige skadevirkninger for MySQL, satte selskapet i gang med å utvikle en egen databasemotor med støtte for transaksjoner. Denne fikk kodenavnet Falcon.

Falcon vil bli den største nyheten i MySQL 6. Det fortalte Mårten Mickos, administrerende direktør i MySQL, under selskapets brukerkonferanse i California denne uken.

Falcon er egentlig ikke blitt laget helt fra bunnen av. Den er basert på databasemotoren Netfrastructure, som MySQL kjøpte sammen med selskapet med samme navn. Med på lasset kom også den tidligere eieren, Jim Starkey, som er kjent for å ha utviklet InterBase-databasen.

Målet med Falcon er å kunne utnytte tilgang på store minnemengder til mer enn bare å være et større mellomlager. Den skal benytte tråder og prosessorer til datamigrering. Den skal være designet for å eliminere kompromisser, noe som skal minimalisere behovet for tuning. Dessuten skal motoren skalere på en pen måte opp til svært høye belastninger.

Motoren skal først og fremst være egnet for 64-bits arkitekturer med store minnemengder og prosessorer med flere kjerner. Men den skal også kunne benyttes i et standard 32-bits miljø.

Foreløpig er Falcon bare tilgjengelig i en alfaversjon. Instruksjoner om hvordan den kan lastes ned og bygges, finnes på denne siden. En betaversjon kan trolig ventes noe senere i år. Det er ikke kjent når MySQL 6.0 vil bli ferdig

Mer informasjon om Falcon finnes på denne siden.

MySQL Performance Blog har en gjennomgang av designet til Falcon og en tidlig ytelsestest som viser at det nok er en del arbeidet nok gjenstår.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.