Lover Office overalt

Gratis på iOS, men Windows-berøring må vente.

Lover Office overalt
Det koster nå ingenting å bruke Office på iOS. Bilde: Thomas Marynowski

Microsoft har kunngjort mange Office-relaterte nyheter den siste tiden, og det er tydeligvis ikke over.

Det kanskje mest aktuelle akkurat nå er at Office-pakken for iOS nå er gratis og krever ikke Office 365-abonnement. Det vil si at pakken nå er splittet opp i Word, Excel og PowerPoint, altså tre separate applikasjoner som er tilpasset både iPhone- og iPad-bruk.

Det er fritt frem å jobbe med dokumenter og lagre dem i nettskyen uten Office 365-abonnement, og vi registrerer også at støtte for Dropbox er nå bakt inn i appene.

Denne gratismodellen er imidlertid rettet mot vanlige brukere, mens bedriftsbrukere vil fortsatt måtte logge seg på med et betalt abonnement for å bruke OneDrive- eller Dropbox-tjenestene for bedrifter.

Office-appene på Android er allerede gratis å bruke, men brukerne får nå mulighet til å sniktitte på et eget nettbrett-versjon for Googles operativsystem. Man må skrive seg opp for å teste denne, og fullversjonen skal lanseres tidlig neste år.

Dette er en sniktitt på Windows 10-versjonen av Office med støtte for berøring.
Dette er en sniktitt på Windows 10-versjonen av Office med støtte for berøring. Bilde: Microsoft

Man skal heller ikke glemme Windows. En berøringsvennlig versjon av Office tilpasset bruk på Windows 8.1-enheter har vært etterspurt over lang tid, og det ser ut til at man må vente enda lenger. Microsoft bekrefter nå at den jobbes fremdeles med, men det ser ut til at lanseringen vil først skje samtidig med Windows 10. Det betyr antakeligvis rundt høsten neste år.

    Les også: