BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover revolusjon av hjemmenettverk

Lekre bokser sørger for optimal dekning.

Eero skal ikke være noe å skamme seg over.
Eero skal ikke være noe å skamme seg over. Bilde: Eero
4. feb. 2015 - 12:21

For brukere flest er det nokså vanlig å bare sette opp én trådløs ruter hjemme for å dekke hele huset. Det finnes selvsagt løsninger for å utvide dekningen, men oppstarten Eero mener at de har funnet nøkkelen til å virkelig sørge for eksepsjonell god dekning, gode hastigheter og stabilitet som overgår alt annet. Selskapet mener at dette er nettverks-løsningen for 4K-hverdagen.

Dette er store ord, og produktet er ikke lansert enda. Det er likevel ingen tvil om at konseptet er veldig lovende.

Eero består av en elegant hvit boks som er ikke ment til å skjules eller gjemmes bort. Den skal helst være en del av hjemmets interiør. Og det skal helst være flere av dem for å sørge for optimal dekning, og derfor vil Eero selge en pakke bestående av tre bokser.

Disse tre boksene skal dekke hele hjemmet med et eksepsjonelt stabilt nettverk som skal sørge for fullverdig hastighet uansett hvor man befinner seg.

Brukeropplevelsen settes tydeligvis svært høyt, så nettverket skal ha ett navn og enhetene skal kobles automatisk opp og alltid være tilkoblet. Man skal ikke tenke på om man kobler seg til 2,4 GHz eller 5 GHz-kanalene, løsningen skal sørge for at tilkoblingen alltid er optimal.

Oppsettet skal være minimalt, det kreves kun at man velger et navn og et passord, og alt dette kan gjøres fra en mobiltelefon over Bluetooth. Den ene boksen må kobles til nettet, selvsagt, og de resterende til strømuttak. Resten av konfigurasjonen skjer automatisk. Om ønskelig kan brukerne imidlertid bytte ut operativsystemet med åpen kilde-alternativer og tilpasse funksjonene.

Boksene skal selv koble seg opp til nettskyen og hente oppdateringer etter behov, og Eero hevder at man skal aldri trenge å resette nettverket.

Tre bokser skal sørge for optimal dekning og ytelse i de fleste hjem. <i>Bilde: Eero</i>
Tre bokser skal sørge for optimal dekning og ytelse i de fleste hjem. Bilde: Eero

Applikasjonen som kontrollerer systemet vil også være behjelpelig med å finne plasser i hjemmet med svakest dekning, slik at boksene kan plasseres der. Nettverket vil også kjøre egne tester av ytelsen.

Man kan invitere gjester til nettverket, disse får et gjestepassord via en tekstmelding, og hvis de laster ned Eero-applikasjonen kan de automatisk koble seg til. Man kan også ha oversikt over hvor mye båndbredde gjestene eventuelt bruker.

Selve boksene er som sagt meget elegante, designet med hjelp fra Fred Bould, som har jobbet med termostatselskapet Nest, mediebokser fra Roku og mer. Enhetene er ellers basert på Qualcomm-brikker, og har 1 GB med lagring. Systemet støtter opptil ti bokser koblet sammen.

Eero har allerede fått inn fem millioner dollar i investeringer, og planlegger å utvide til 40 ansatte innen slutten av året. Men produktet blir ikke billig - når det slippes for amerikanske kunder til sommeren, vil en boks koste 200 dollar, og en pakke med tre stykker vil koste 500 dollar.

Ambisjonene ser ut til å være veldig høye uten at produktet en gang er i salg, men hjemmenettverk-markedet er nok modent for en modernisering.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.