Lover sikrere tilgang til nettskyen

VMware med mer avansert aksesskontroll for mobile brukere.

VMware satser på mikrosegmentering for å sikre nettskydata mot angrep.
VMware satser på mikrosegmentering for å sikre nettskydata mot angrep. Bilde: Colourbox
21. apr. 2015 - 07:36

Virtualiseringsselskapet VMWare kunngjorde i går en ny løsning som forbedrer sikkerheten i den hybride skyen for mobile brukere.  

Det er snakk om å kombinere deres mobilitetsløsninger for bedrifter, AirWatch og VMware Horizon, med VMware NSX-virtualiseringsprogramvare. 

Poenget er å imøtekomme bedrifters utfordringer med tilgangskontroll i datasenteret gjennom mikrosegmentering, heter det i pressemeldingen. Kombinasjonen av disse pakkene sørger for et individualisert nettverk som gir grupper tilgang til spesifikke applikasjoner i datasenteret.

Les også: Bedre virtualisering med VMWare.

Bedrifter gir ofte tilgang til datasenteret via en sikker VPN-tilkobling, og når brukerne først har tilgang, får de nesten ubegrensede muligheter til å aksessere applikasjoner og ressurser i datasenteret. Dette kan utnyttes ved at angripere «henger seg på» godkjente brukere.

Mer kontroll

Mikrosegmentering inne i datasenteret løser dette, hevder VMware. Ved å kombinere NSX og AirWatch kan IT-avdelingen gi tilgang til spesifikke ressurser til konkrete applikasjoner, noe som betyr at informasjonen hindres fra å bli utsatt for tilgang fra alle applikasjoner, samtidig som brukerne fortsatt får de tilgangene de trenger for å jobbe effektivt. 

NSX og Horizon gjør det mulig å sette opp brannmurer mellom virtuelle skrivebord slik at trusler ikke kan bevege seg mellom servere og skrivebord eller mellom skrivebordene. Man kan sette opp spesifikke brukere og grupper, og gi dem fleksibel tilgang etter behov. 

Hele denne modellen skal sørge for at brukere ikke får tilgang til ressurser som befinner seg på datasenteret som de ikke har autorisasjon til å aksessere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.