BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover stadig bedre 4G på T-banen

Nye strekninger får dekning.

Stadig flere T-bane-tuneller i Oslo får god datadekning.
Stadig flere T-bane-tuneller i Oslo får god datadekning. Bilde: Telenor
20. juli 2015 - 09:36

I fjor sommer ble 4G-dekningen på T-bane-nettet i Oslo offisielt skrudd på, og det var fra første stund relativt god dekning på mange av de viktigste tunellene under hovedstaden. Utbygningen ble gjennomført av Telenor sammen med TeliaSonera, slik at alle mobilkunder får nyte den gode dekningen.

Les mer: Vi har Europas mest moderne mobilnett.

Etter startskuddet ble dekningen utvidet med stadig nye strekninger. Etter de sentrale tunellene var ferdigstilt, bygde man ut dekningen i tunellene langs Grorudbanen, mellom Tveita og Ellingsrudåsen samt rundt Storo, Nydalen og Ullevål.

Mer dekning

I dag melder Telenor at enda en trase er ferdig utbygd med 4G, nemlig tunellen mellom Carl Berners plass og Hasle på line 5.

Telenor minner om at det er en tidskrevende jobb, da man skal rulle ut og montere titusenvis meter med strålecoax-kabel, og det er kun mulig å gjøre det noen få timer hver natt da T-banen ikke går.

Dermed er det fortsatt litt som gjenstår, tunellen mellom Carl Berners plass og Sinsen samt den nye Løren-banen skal bygges ut i løpet av første halvdel av 2016. Lørenbanen, som knytter Sinsen og Økern, forventes åpnet i 2016, og vil være fullstendig underjordisk.

Les også: Nå blir det 4G på toget.

Telenor og de øvrige utbyggerne har flere ganger karakterisert utbygningsprosjektet som Europas mest moderne, som skal sørge for at man skal kunne bruke raske datatjenester på T-banen uten avbrudd.

Med stadig flere åpne strekninger er vi helt klart nærmere dette målet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.