Lover tidenes beste nettbrett-skjerm

Samsung med nye toppmodeller.

Lover tidenes beste nettbrett-skjerm
Bilde:

I natt presenterte Samsung sine nye toppmodeller i nettbrett-kategorien, og satte først og fremst fokus på skjermteknologi.

Ifølge selskapet har de nye modellene de beste skjermene Samsung har noensinne produsert.

Det er snakk om to brettstørrelser, 10.5 tommer og 8.4 tommer. Begge skjermtypene er av SuperAMOLED-typen, og i pressemeldingen skriver Samsung at opplevelsen med å se på film, spille spill og utføre andre visuelle oppgaver blir stadig viktigere. Derfor er skjermen i så stor grad i fokus.

Skjermen skal ha eksepsjonelt høy kontrast, slik at bildene blir dypere og mer realistiske. Fargemetning og skarphet skal også automatisk justeres avhengig av hvilken applikasjon som brukes.

Oppløsningen på begge variantene er 2560x1600 piksler.

I tillegg til dette, er de to modellene av Galaxy Tab S de tynneste og letteste brettene til Samsung, der begge er 6,6 mm tynne. 10,5 tommers-modellen veier 465 gram med bare Wi-Fi, og 467 gram med 4G. 8,4 tommers-modellen veier 294/298 gram i tilsvarende konfigurasjoner.

Samsung nevner også kraftig teknologi under panseret, med Exynos 5 Octa-brikke, som består av en 1,9 GHz firekjernet prosessor, en 1,3 GHz firekjernet prosessor og 3 GB med RAM. Det er støtte for microSD-kort og opptil 32 GB lagring. Operativsystemet er Android KitKat 4.4.

Brettene bruker også den samme fingeravtrykk-leseren for å låse opp maskinvaren som Galaxy S5-mobiltelefonene til selskapet.

Det finnes også en del bonusmuligheter, for eksempel støtte for å besvare telefonoppringninger med brettene selv om smarttelefonen ikke er i nærheten, en egen barnemodus og flere varianter av beskyttelse for skjermen samt et eksternt tastatur.

Sammenkoblingen mellom brett og mobil benytter seg av Samsungs SideSync-programvare, som innebærer at man parrer en Galaxy S5-mobil og nettbrettet over samme Wi-Fi-forbindelse. Deretter kan man både ta samtaler og få tilgang til alle mobilens applikasjoner og medier via nettbrettet, uten å måtte røre telefonen i det hele tatt. Man kan også overføre medier mellom enhetene på denne måten.

Galaxy Tab S skal finnes i norske butikker fra 4. juli, og vil koste 5299 kroner for toppmodellen med størst skjerm og 4G, 4390 kroner for 10.5-modellen uten 4G, 4399 kroner for 8.4-modellen med 4G og 3499 uten 4G.