BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Lucent i fusjonssamtaler med Ascend

Lucent Technologies vil om kort tid annonsere en fusjon med Ascend Communications, skriver Financial Times (FT) mandag.

Øystein Kvistad
11. jan. 1999 - 14:17

Financial Times siterer "kilder nært knyttet til fusjonssamtalene", som hevder at Lucent og Ascend allerede denne uka - trolig førstkommende onsdag - vil annonsere en intensjonsavtale om fusjon mellom selskapene.

Ifølge den britiske næringslivsavisen blir Lucent det overtakende selskap i en operasjon som til sammen vil verdsettes til vel 117 milliarder kroner.

Verken Lucent eller Ascend ønsker å kommentere spekulasjonene, men analytikere karakteriserer et eventuelt ekteskap som "et logisk steg for Lucent" i sin jakt på økte markedsandeler i datakom-markedet.

Samtalene mellom selskapene "skal ha pågått i flere uker", ifølge FT, som understreker at samtalene fortsatt er i en så tidlig fase at de kan bryte helt sammen.

Dersom fusjonen blir noe av vil det nye selskap kunne representerere en reell trussel mot markedslederen i datakom-markedet, Cisco Systems: Lucent er verdens største produsent av telekomutstyr, mens Ascend i skrivende stund innehar posisjonen som verdens fjerde største produsent av datanettverksutstyr.

Ascend har sin styrke først og fremst innen det raskt voksende markedet for ATM- og IP-ruting-teknologi, men har siden oppkjøpet av Cascade i 1997 ikke hatt det helt store trykket. Dette har det siste året, halvannet, ført til en rekke spekulasjoner om oppkjøp - blant annet at Ericsson skulle være interessert (se peker til relatert artikkel i margen til høyre).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.