- Lucent i fusjonssamtaler med Ascend

Lucent Technologies vil om kort tid annonsere en fusjon med Ascend Communications, skriver Financial Times (FT) mandag.

Financial Times siterer "kilder nært knyttet til fusjonssamtalene", som hevder at Lucent og Ascend allerede denne uka - trolig førstkommende onsdag - vil annonsere en intensjonsavtale om fusjon mellom selskapene.

Ifølge den britiske næringslivsavisen blir Lucent det overtakende selskap i en operasjon som til sammen vil verdsettes til vel 117 milliarder kroner.

Verken Lucent eller Ascend ønsker å kommentere spekulasjonene, men analytikere karakteriserer et eventuelt ekteskap som "et logisk steg for Lucent" i sin jakt på økte markedsandeler i datakom-markedet.

Samtalene mellom selskapene "skal ha pågått i flere uker", ifølge FT, som understreker at samtalene fortsatt er i en så tidlig fase at de kan bryte helt sammen.

Dersom fusjonen blir noe av vil det nye selskap kunne representerere en reell trussel mot markedslederen i datakom-markedet, Cisco Systems: Lucent er verdens største produsent av telekomutstyr, mens Ascend i skrivende stund innehar posisjonen som verdens fjerde største produsent av datanettverksutstyr.

Ascend har sin styrke først og fremst innen det raskt voksende markedet for ATM- og IP-ruting-teknologi, men har siden oppkjøpet av Cascade i 1997 ikke hatt det helt store trykket. Dette har det siste året, halvannet, ført til en rekke spekulasjoner om oppkjøp - blant annet at Ericsson skulle være interessert (se peker til relatert artikkel i margen til høyre).

Til toppen