BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lumia-mobiler får 4K-opptak

Nokia bekrefter omfattende oppdatering.

Nyannonserte Lumia 830.
Nyannonserte Lumia 830. Bilde: Nokia/Microsoft
5. sep. 2014 - 10:43

Nokias Lumia-mobiler er de mest profilerte Windows Phone-produktene, selv om andre produsenter begynner å komme på banen med attraktive modeller.

Nylig rullet også Microsoft ut en oppdatering til Windows Phone 8.1, som la til noen nye funksjoner. Det er først og fremst snakk om mapper, der man kan samle sammen applikasjoner, støtte for assistenten Cortana i flere områder og flere språk, mindre justeringer til grensesnittet og visse andre forbedringer.

bekrefter Nokia sin egen vri på denne oppdateringen, som i tillegg legger til en rekke Nokia-spesifikke funksjoner. Den kalles for Lumia Denim.

Denim-oppdateringen bringer blant annet mye nytt til mobilenes kamerafunksjoner. Lumia-mobilene har allerede noen av de beste mobilkameraene på markedet, så ytterligere forbedringer er velkomne.

Først og fremst skal kameraopplevelsen bli mye raskere. Tiden det tar før man tar mobilen ut av lommen og begynner å knipse bilder skal bli merkbart kortere.

Det er også mange funksjonalitetsforbedringer: Støtte for automatisk HDR legges til, samt dynamisk blits. Det betyr at kamera tar ett bilde med blits og ett uten, og man kan i etterkant justere lysstyrkens intensitet direkte på bildet. Det er også justeringer i algoritmene slik at bildekvaliteten økes, selv under dårlige lysforhold.

Til slutt kommer det også støtte for opptak i 4K-kvalitet. Dette aktiveres ved å holde inne kameraknappen. Siden hvert bilde i 4K-opptakene er 8.3 megapiksler stort, skal man kunne lagre individuelle bilder som høykvalitets stillbilder.

Cortana blir også lettere å nå i den nye oppdateringen. Det holder å si «Hey Cortana», og assistenten vil øyeblikkelig aktiveres.

Denim-oppdateringen skal følge med på de nyannonserte Lumia 830-, 735- og 730-modellene. Disse slippes i Norge på begynnelsen av fjerde kvartal 2014 - og Denim vil rulles ut til øvrige Windows Phone 8-modeller fra Nokia i løpet av fjerde kvartal.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.