Luxembourg anker EU-kjennelse i skattesak mot Amazon

Luxembourg anker en EU-kjennelse som beordrer landet til å kreve inn 250 millioner euro i skatt fra nettgiganten Amazon.

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Foto: Elaine Thompson, AP / NTB scanpix)

Luxembourg anker en EU-kjennelse som beordrer landet til å kreve inn 250 millioner euro i skatt fra nettgiganten Amazon.

– Luxembourg mener at EU-kommisjonen ikke har kunnet bevise at det foreligger noen skattefordeler i henhold til EUs lovverk, heter det i en uttalelse fra regjeringen i Luxembourg, med henvisning til EU-regelverket om rettferdig konkurranse.

Det var i oktober at EU-kommisjonen ila Amazon en regning på 250 millioner euro i skatt som må betales til Luxembourg.

– Luxembourg ga ulovlige skattefordeler til Amazon. Som et resultat av det ble tre firedeler av Amazons inntekter ikke beskattet, sa den danske konkurransekommissæren Margrethe Vestager i begynnelsen av oktober.

Hun har stått i spissen for EU-kommisjonens arbeid i et forsøk på å tvinge internettgiganter til å betale mer skatt i Europa.

I fjor ble Apple beordret til å betale 13 milliarder euro – tilsvarende 122 milliarder kroner – i skatt til Irland. Over ett år etter EUs bot har Irland ennå ikke krevd inn pengene. EU-kommisjonen besluttet derfor i oktober å sende saken til EU-domstolen.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen