Lynrask hjemmebrent

En CD-brenner med muskler, det er konklusjonen etter å ha kikket på Plextors lynraske CD-brenner Plexwriter 24/10/40.

En CD-brenner med muskler, det er konklusjonen etter å ha kikket på Plextors lynraske CD-brenner Plexwriter 24/10/40.

- Det oser muskel av denne saken, mener vi. Vifte bakpå brenneren, og skikkelig hi-end lyd av luka når den går inn og ut, ikke noe plast-følelse. Det var etter at test-redaksjonen hadde brukt omtrent 15 minutter på å installere plextors nyeste brenner, Plexwriter 24/10/40A, sammen med all medfølgende programvare, på maskinen.
Alt funket som det skulle, og testredaksjonen kunne straks sette igang med brenningen. Maskinen skal kunne svi av 650 MB på tre og et halvt minutt, ifølge reklamen, men da må mediet være av toppkvalitet. Vår PC klarte å smelle ned mer enn 600 MB data på disken iløpet av fire minutter og 27 sekunder, og det er heller ikke ille, alt tatt i betraktning.


24x brennerhastighet på CD-R, og 10x hastighet på CD-RW er blant de hvassere spesifikasjonene på markedet idag, og sammen med den medfølgende Nero 5-programvaren er det lett som smør å svi ned backup, feriebilder, musikksamlinger, videofilmer eller hva som helt annet på plate.

Vi opplevde ingen buffer-problemer, noe som nok kan tilskrives såkalt BURN-Proof-teknologi, som bremser brenningen hvis bufferen begynner å gå tom. Brenneren har en innebygd 4MB buffer.

Man får også med PowerRec, eller Plextor Optimised Writing Error Reduction Control, som sørger for å unngå feil ved bruk av elendige brenne-plater. Brenneren støtter et stort antall CD-typer, og luken skal ifølge reklamen tåle å bli kjørt inn og ut mer enn 100.000 ganger. Så da er det bare å sette igang.

Plextor trenger en Windows-maskin - enten 95, 98, Me, NT eller 2000.

Til toppen