Lys i tunnelen for Marlink

To måneder etter at Telenor kjøpte boet i Marlink har selskapet kontroll på kostnadene, ifølge selskapets administrerende direktør, Christian Erlandsen. Det budsjetteres for tap på vel fem millioner kroner i 1999, men med break even blinket inn mot slutten av neste år.

To måneder etter at Telenor kjøpte boet i Marlink har selskapet kontroll på kostnadene, ifølge selskapets administrerende direktør, Christian Erlandsen. Det budsjetteres for tap på vel fem millioner kroner i 1999, men med break even blinket inn mot slutten av neste år.

Erlandsen sier til digi.no at selskapet er i tett dialog med GEIS (General Electrics Information System) om et samarbeid som kan gi Marlink både en teknologiutvikling og en større distribusjon av selskapets tjenester. Når og eventuelt om dette blir noe av, vil ikke Erlandsen si noe om.

- Utfordringen er at vårt eget system må konverteres inn i GEIS' system, siden vi allerede har egne kunder. Det vi jobber med nå er en løsning der vi kan bevare de fasilitetene vi mener er viktige for våre kunder, i tillegg til en videreutvikling av teknologiløsningene.

- GEIS er et spennende selskap, representert i alle verdens avkroker, og har allerede et betydelig antall rederier som kunder, men de har ennå ikke management og drift. Men noe salg av hele eller deler av Marlink til GEIS har det ikke vært snakk om.

Ifølge Erlandsen jobbes det nå mot å skaffe overskudd raskest mulig, der break even skal nås mot slutten av neste år, med overskudd i år 2000. Selskapet budsjetterer med et tap på fem millioner kroner neste år, og med break even de siste månedene.

- Vi var mest bekymret for personellsituasjonen under konkursperioden, sier Erlandsen. Han har i dag 28 personer ansatt i selskapet, og er i ferd med å rekruttere nye.

Telenor investerte 100 millioner kroner i Marlink før Telenor selv slo selskapet konkurs i sommer, og betalte 35 millioner kroner for boet.

Telenor Marlink:

Hovedproduktene
Marlink Messaging

Nettsentrisk meldingstjeneste, som innebærer at alle tradisjonelle meldingstjenester (tekstfaks, grafisk faks, telex, e-post) er samlet sentralt innenfor Marlink-nettverket. Brukeren har alle sine meldingsaktiviteter tilgjengelig fra ett kommunikasjonsgrensesnitt, enten dette er et standard e-post-program (Netscape/Microsoft), eller et mer avansert kommunikasjonsprogram produsert av ledende programvare-leverandører som Strategic, DataWorks, Mark eller SpecTec. Marlink OnAir

lanseres Q4 1998, som en "skip til land"-meldingsløsning som tilbyr store besparelser på satellitt-sendetid og økt fleksibilitet innen "skip til land"-meldinger. Marlink OnAir er enkel å installere ombord på skip, ettersom programvaren har full kompatibilitet med Microsoft Exchange.
Marlink Electronic Commerce for Ship Supply

Beregnet på forhandling om kjøp og salg av reservedeler og utstyr til skip. Marlink etablerer, lærer opp og driver elektroniske handelsmiljøer. Ved å kombinere tradisjonell EDI og det siste innen Web-teknologi, driver Marlink et helelektronisk handelsmiljø for markedsledende skipsoperatører.

Til toppen