FORBRUKERTEKNOLOGI

Må kvitte seg med plasma-TV

Forstyrrer radiosignal.

Post- og teletilsynet har engasjert seg i nabokrangelen i Tønsberg.
Post- og teletilsynet har engasjert seg i nabokrangelen i Tønsberg. Bilde: Post- og teletilsynet
27. mai 2013 - 07:28

Tønsberg (NTB): En radioamatør i Tønsberg klaget på støy fra naboens TV. Nå risikerer naboen å måtte kvitte seg med TV-en.

Radioamatøren Patrice Bardoz klaget forstyrrelsene fra naboens TV inn for Post- og teletilsynet. 6. mai fikk naboene brev fra Tilsynet med varsel om krav om at de må kvitte seg med plasma-TV-en på 50 tommer, skriver VG.

Naboene er oppgitt over at de kan miste retten til å ha sin flotte TV av hensyn til naboens hobby.

– Jeg føler jo nesten at vi lever i en kommuniststat. Hadde vi forstyrret en institusjon som voktet rikets sikkerhet, hadde jeg jo skjønt at dette var viktig å få på plass. Men vi snakker om en hobby, sier Ida Sakshaug til avisen.

Post- og teletilsynet har målt det elektromagnetiske feltet rundt Sakshaugs TV, og vurderer nå å bruke lov om elektronisk kommunikasjon for å pålegge et TV-bytte.

– Naboens TV er forstyrrende og har gitt meg mange vanskeligheter. Hvis du lytter på en radio med mye støy, så er det er ikke hyggelig, sier radioamatøren Patrice Bardoz.

Ifølge Tønsbergs Blad ble Bardoz selv pålagt å fjerne deler av antenneutstyret sitt for noen år tilbake fordi radiovirksomheten forstyrret naboenes TV-apparater. Etter at Tilsynet rev ned antenner og master på eiendommen hans, klagde han til Sivilombudsmannen. Vedtaket ble omgjort og antenneanlegget kom på plass igjen. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.