KARRIERE

– Må levere mer med færre folk

HP Norge blir berørt av store kutt.

Hewlett Packard, her representert ved Norgessjef, Anita Krohn Traaseth, er midt inne i en omfattende snuoperasjon. Det får betydninger for de ansatte i selskapet.
Hewlett Packard, her representert ved Norgessjef, Anita Krohn Traaseth, er midt inne i en omfattende snuoperasjon. Det får betydninger for de ansatte i selskapet. Bilde: Per Ervland

Hewlett-Packard står midt i stormen som herjer i IT-markedet. På den ene siden svinner salget av PC-er og servere. På den andre siden kommer nettskyen og virtualisering for fullt. For en fordums gigant skaper dette problemer.

Ifølge amerikanske ZD Net bekrefter nå HP at de har lagt omfattende restruktureringsplaner for sin europeiske virksomhet. Dette vil også gjelde HPs norske datterselskap, som har over 300 ansatte.

– HP forventer at omtrent 7 095 ansatte vil forlate selskapet, eller få nye roller som bedre fyller selskapets og kundenes fremtidige behov. Reduksjon i arbeidsstokken vil variere fra land til land, basert på lokale lovverk og forhandlinger med de ansattes representanter, skriver HP i en kunngjøring som den amerikanske teknologibloggen har publisert.

Kutte kommer for å spare kostnader, og for å investere i nye forretningsområder som nettskyen, «big data» og andre områder hvor etterspørselen fra kundene er stor.

Tidligere i år har HP varslet omfattende kuttrunder i sin globale organisasjon. Opptil 15 prosent av arbeidsplassene i selskapet kan bli berørt.

Norgessjef Anita Krohn Traaseth skriver i en melding til digi.no at dette også vil berøre den norske organisasjonen.

– Vi er et lite land i HP sammenheng og vil naturlig nok ikke bli berørt på samme måte som enkelte av de store landene. Vi er i massiv transformasjon i HP, og Norge tar også sin del av ansvaret og implementerer de endringene selskapet pålegger oss, det betyr at vi må levere mer med færre folk, skriver Traaseth til digi.no.

Hvordan dette vil slå ut i det norske datterselskapet er imidlertid ikke klart.

Også Atea, en stor nordisk IT-aktør med betydelig virksomhet i Norge, har varslet om kutt. Tidligere denne uken kunne selskapet melde at 300 årsverk kan ryke som en følge av utfordrende markeder. Tidligere i høst har også finske Tieto varslet betydelige innsparinger.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.