Mac OS X Jaguar - mer enn fett nok

MPEG-4, SPAM-filter, automatisk nettverks-konfigurasjon, bedre grafikk, ny Sherlock... - Jaguar ligger lysår foran Windows XP, mener Steve Jobs.

150 nye funksjoner og programmer. Apples Mac OS X Jaguar inneholder en ny versjon av e-postprogrammet Mail, som utformet for å fjerne uønsket e-post, iChat som er et AIM-kompatibelt-program for direktemeldinger, en adressebok som går på tvers av systemet, Inkwell håndskriftgjenkjenning, QuickTime 6 med MPEG-4, forbedrede "særlige behov", en forbedret Finder, Sherlock 3 med Internett-tjenester og Rendezvous, Apples revolusjonerende hjemmenettverksteknologi. Mac OS X versjon 10.2 vil være tilgjengelig fra 24. august til en anslått utsalgspris på kroner 1.399,- inkludert moms, melder Apple Norge.

- Denne utgaven ligger lysår foran Windows XP. Det har aldri vært et bedre tidspunkt for å bytte til Mac, sier Steve Jobs, CEO i Apple Computer Inc.

- Med Unix som kjerne og det mest avanserte, objektorienterte miljøet noensinne, leverer Mac OS X mer programvarenyskapning enn det bransjen har sett på et tiår, skryter Apple-sjefen.

Nøkkelfunksjoner:

 • En forbedret utgave av e-postprogrammet Mail med et banebrytende filter mot uønsket e-post som blir smartere ved at det ser på innholdet i meldingene når det brukes, og ikke bare filtrerer e-post på grunnlag av nøkkelord.
 • iChat, Apples nye AIM-kompatible program for direktemeldinger som gjør at brukerne øyeblikkelig kan chatte med AOL- og Mac.com-venner i et morsomt og brukervennlig grensesnitt. Bare synd at Apple ikke har klart å overtale Yahoo! og Microsoft til å slippe iChat til på sine servere, så en kunne slippe alt rotet som er med forskjellige beskjedapplikasjoner.
 • Ny Adressebok som gjør det mulig for brukerne å legge inn informasjon bare én gang og få tilgang til den fra andre programmer, et helt nytt grensesnitt med en funksjon for raskt å søke gjennom kontaktinformasjon, smart redigering, støtte for vCards, Bluetooth og avansert synkronisering med Apples nye iSync.
 • Inkwell, avansert teknologi for håndskriftgjenkjenning som er fullstendig integrert i tekstsystemet slik at alle programmer kan dra full nytte av det med et tegnebrett.
 • QuickTime 6 med støtte for MPEG-4, den nye globale standarden for å opprette og vise lyd- og video-innhold med svært høy kvalitet over Internett og på trådløse enheter som mobiltelefoner og PDA-er.
 • Forbedring av funksjoner for særlige behov innebærer mulighet for å forstørre skjermen for å se bedre, få uthevet tekst lest høyt og bruke spesielle tastaturkommandoer som musetaster, trege taster og langsomme taster.
 • Forbedret Finder, med en ny rask filsøkingsfunksjon fra verktøylinjen for bedre visning av filer og for å finne dem raskere, og gjenoppstandelsen av mapper som åpnes når du holder markøren over dem.
 • Sherlock 3, Apples nye verktøy for Internett-tjenester som viser en tilpasset visning av den informasjonen brukerne bruker mest, for eksempel aksjekurser, kart og restauranter.
 • Rendezvous, Apples revolusjonerende hjemmenettverksteknologi som gjør det mulig for brukerne å raskt og enkelt koble sammen datamaskiner og enheter på et øyeblikk, uten konfigurasjon via Ethernet, AirPort, FireWire, USB eller Bluetooth.
 • Quartz Extreme, som hever den grafiske ytelsen ved hjelp av kraften i Macintosh-maskinens innebygde grafikkmotor for å gjøre skrivebordet mer tilgjengelig og levere sømløst blandet 2D-, 3D- og QuickTime-innhold direkte til skrivebordet.
 • Økt kompatibilitet med Windows-nettverk med SMB-søking og deling i tillegg til innebygd PPTP VPN-sikkerhet, noe som gjør det enklere å dele filer, arbeide med Windows-dokumenter og koble til et Windows-nettverk.
 • Et bunnsolid UNIX-basert grunnlag med omfattende forbedringer, inkludert FreeBSD 4.4- og GCC 3.1-baserte utviklerverktøy, noe som gjør Mac OS X til den ultimate plattformen for UNIX-brukere.
Til toppen