Macworld: Jobs leverer superkube

Steve Jobs leverte som vanlig snadder til de fremmøtte på Macworld i New York. Gjennomsiktige mus og krympede superdatamaskiner var bare to av dem.

Noen var kanskje skuffet over at dette var de to eneste skikkelige tingene Jobs kunne vise frem, mens andre synes det er mer enn bra nok.

Jobs' hovedtale ved Macworld har tradisjon for å høste ganske mye kjeft inniblant rosen, da Apple flere ganger har hatt store problemer med å levere varene de har lovt.

Denne gangen gikk det ikke slik; Jobs kunne vise frem en knapt 20 centimeter høy kube ved navnet Cube, blank og fin, og faktisk - under gjeldende eksportregler for datautstyr - definert som en superdatamaskin.

Cube er basert på Apples G4-datamaskiner, bare at boksen er krympet og redesignet til noe som glatt hadde sklidd inn i Star Trek.

Ved å snu boksen på hodet og trykke et håndtak forsiktig ned, sklir innmaten opp så man kan ta maskinen fra hverandre.
Slik kan man enkelt komme til med klåfingrene for å oppgradere. RAM kan oppgraderes til hele 1,5 GB, noe som vel skulle holde en stund...

Boksen har ingen vifte, kun en liten radiatoråpning på toppen. Maskinen klarer likevel å holde temperaturen nede takket være luftrommet under selve kuben.

Konstruksjonen på akrylglasset gjør at luften trekker gjennom boksen slik at den holder seg på forsvarlig arbeidstemperatur selv med prosessorens tre milliarder teoretiske operasjoner per sekund.

Designet er åpenbart basert på suksessen selskapet hadde med den siste iMac-modellen Graphite, hvor grått og blankt var gjennomgangstema. Graphite solgte svært godt, og Jobs med kompani håper vel å gjenta bedriften med den nye kuben.

Apples nettsted har lagt ut QuickTime VR-bilder av maskin med tilbehør, slik at designgærningene kan gå inn og vri og vende på bildene av den nye boksen.

Apple Cube G4:
- 450 MHz Power Mac G4 Velocity Engine prosessor

- Mac OS9

- 64 MB RAM, oppgraderbar til 1,5 GB PC100 SDRAM

- 20 GB Ultra ATA/66 Harddisk

- 1MB backside level 2 cache

- DVD-ROM med DVD-playback

- ATI Rage 128 Pro grafikkort

- 16 MB grafikkminne

- 2 stk. FireWire og 2 stk. USB porter

- Innebygd 56k/V.90 modem

- Ethernettport for tilkobling til kabelmodem, XDSL eller LAN

Les:


Essensielt tilbehør i New York
Flerprosessor G4-råskinn på vei
Ingen harde pakker fra Steve JobsRykter om Apples nye Cube bekreftet

Til toppen